Roma, Londra, Paris, Madrid, toate sunt orase europene pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata. Dezavantajul lor este ca sunt destinatii foarte aglomerate aproape tot timpul anului, unde preturile cresc in plin sezon estival. Alte locuri, mai putin cunoscute si mult mai putin aglomerate, ofera turistilor experiente valoroase si autentice. Iata cateva dintre ele.

Luxemburg, Marele Ducat de Luxemburg

Daca intrebi pe cineva unde se afla Luxemburg, cel mai probabil ii va lua cateva secunde pana cand va gasi pe harta aceasta tara minuscula. Luxemburg este un stat fara iesire la mare si este inconjurat de cele mai vizitate tari din Europa - Franta, Germania si Belgia, insa spre deosebire de vecinii sai, este un stat "discret", care nu se promoveaza la scara larga.

Foto: Shutterstock.com

Luxemburg este membru fondator al Uniunii Europene, OCDE, ONU si NATO, iar astazi este un important hub politic si financiar. Chiar daca multi straini ajuns in Luxemburg pentru business, sunt multe obiective frumoase de vazut si multe feluri de mancare de incercat. Luxemburg este un oras dual, in care elementele traditionale le completeaza pe cele moderne, un stil de viata evidentiat si de motto-ul patriotic: "Mir welle bleiwe wat mir sinn" (vrem sa ramanem ceea ce suntem - n.r.)

Atractii turistice in Luxemburg: Casemates du Bock, o retea de peste 20 de kilometri de pasaje subterane, cascada Bock, cartierul istoric (inclus in Patrimoniul UNESCO), castelul Bourscheid, peretii din Corniche, numiti "cel mai frumos balcon din Europa", ardelenele din Luxemburg, parcul natural Sore si Esch-sur-Sure.

Riga, Letonia

Popularitatea orasului Riga a inceput sa creasca modest in ultimii ani, insa, in continuare, ramane o destinatie de vacanta subapreciata, in ciuda trecutului sau agitat. Riga, capitala Letoniei, a fost invadata in cel De-al Doilea Razboi Mondial atat de fortele sovietice, cat si de nazisti. Tenacitatea si rezistenta sunt doua caracteristice de care poporul leton sunt foarte mandri.

Foto: Shutterstock.com

Astazi, Riga este cel mai mare oras din Tarile Baltice, fiind un important centru cultural, educational, financiar si politic din zona.

Centrul istoric al orasului a fost inclus in anul 1997 de catre UNESCO pe lista locurilor din patrimoniul cultural mondial, iar orasul este remarcat, in mod special, pentru arhitectura in stil Art Nouveau, putandu-se compara din acest punct de vedere numai cu Viena, Praga si Barcelona, scrie wikipedia.org. Pentru pasionatii de arta, arhitectura si istorie, centrul vechi al orasului este un loc de vis, care ofera o experienta autentica. Pentru o zi de relaxare la soare, turistii isi pot rezerva un sezlong pe plaja Jurmala, care se afla la doar jumatate de ora de mers cu masina de Riga.

Atractii turistice in Riga: Palatul Rundale, Piata Primariei, Catedrala din Riga, Castelul din Riga, Turnul Radio TV, Casa Capetelor Negre.

San Marino, Italia

De la nord la sud si de la est la vest, Italia este o destinatie prin care turistii misuna aproape 12 luni pe an. Este greu de crezut ca mai exista locuri in Italia de care turistii nu au aflat inca. Dar San Marino este unul dintre ele.

Foto: Shutterstock.com

San Marino este unul dintre cele trei microstate din Europa, alaturi de Vatican si Monaco. Turistii care ajung in Italia isi pot rezerva o zi sau chiar un weekend ca sa viziteze San Marino.

Principalele atractii din San Marino sunt structurile sale istorice, cetatile medievale cu zidurile impunatoare si strazile pietruite. De pe dealurile care inconjoara orasul, turistii pot avea o perspectiva unica asupra asezarii.

Atractii turistice in San Marino: centrul istoric, Palazzo Publico, Manastirii Capucinilor, Poarta San Francesco, Basilica Dell Santo, turnurile Guaita, Cesta si Montale.

Bratislava, Slovacia

Slovacia este un stat mic, care se invecineaza cu Ungaria, Austria, Cehia, Polonia si Ucraina, fiind un mix aproape perfect de culturi.

Foto: Shutterstock.com

Bratislava este situata pe Dunare, aproape de granitele Slovaciei cu Austria si Ungaria si destul de aproape de granita cu Republica Ceha, scrie wikipedia.org. Lantul Muntilor Carpati incepe pe teritoriul orasului prin masivul Carpatii Mici.

Panorama urbana a Bratislavei este caracterizata de turnuri medievale si cladiri de secol XX grandioase, dar amploarea constructiilor de la inceputul secolului al XXI-lea a produs multe schimbari.

Majoritatea cladirilor istorice sunt concentrate in orasul vechi. Primaria Bratislavei este un complex de cladiri ridicate in secolele al XIV-lea -al XIV-lea, care acum reprezinta Muzeul Orasului. Poarta lui Mihail este singura poarta ce s-a pastrat din fortificatiile medievale si este una din cele mai vechi cladiri ale orasului. De asemenea, in Bratislava se afla cea mai ingusta casa din Europa.

Centrul istoric prezinta numeroase palate de stil baroc. Palatul Grassalkovich, construit in jurul anului 1760, este acum resedinta presedintelui slovac, in timp ce guvernul slovac isi are sediul in fostul Palat Arhiepiscopal.

Ascona, Elvetia

Foto: Shutterstock.com

Ascona este o destinatie in care multi elvetieni si italieni isi petrec vacantele, de care restul europenilor nici nu au habar. Cei care ajung, totusi, in Ascona, o fac accidental, in timp ca cauta o alternativa pentru Lacul Como din Italia. Pentru ca se afla la granita dintre Italia si Elvetia, Ascona este o combinatie dintre cele doua culturi, care se reflecta atat in arhitectura, cat si in gastronomia locala.

Ascona este o destinatie ideala pentru cei care vor o vacanta de relaxare. Turistii isi pot rezerva un sezlong la soare sau pot face plimbari pe marginea lacului Maggiore. Optiunile de cazare sunt diverse si pentru toate buzunarele.

Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Europa, recomandate de TripAdvisor

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri