„Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Expert Petroleum are ca activitate principala prestarea de servicii anexe extractiei petrolului brut si gazelor naturale si este membra a grupului international GMS Holdings, prezent in Romania prin filiala Expert Petroleum SRL.

Petrofac Solutions & Facilities Support SRL face parte din grupul britanic Petrofac. In 2015, Petrofac isi evalua activele din Romania la 139 de milioane de euro.

Grupul a avut in 2015 venituri de 6,8 miliarde de dolari si un profit in valoare de 440 milioane de dolari. In Romania, compania nu si-a publicat inca rezultatele financiare pentru 2015.

Citeste si:

Cele mai recente date sunt din 2014, cand pierderile Petrofac in Romania au fost de patru ori mai mari decat cifra de afaceri, respectiv de 455 milioane de lei.

Petrofac a avut, din 2010 pana in 2015, un contract cu OMV Petrom, pentru explorarea zacamintelor din zona Ticleni, judetul Gorj. Petrofac a renuntat la acest acord, care a fost semnat initial pentru o perioada de 15 ani, dupa ce si-a revizuit planurile de dezvoltare. Compania avea, la nivelul anului 2014, peste 900 de salariati in Romania.

Expert Petroleum din Targu Mures a avut de-a lungul timpului colaborari cu mai multe companii petroliere care actioveaza in Romania, printre care MOL sau OMV Petrom.

Compania a raportat o cifra de afaceri in 2015 de 112 milioane de lei si a treut pe profit, in valoare de 11,2 milioane de lei, dupa ce in 2014 avea pierderi. In 2015, Expet Petroleum avea aproape 470 de angajati.

Sursa foto: Agerpres Foto