„Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia”, potrivit unui comunicat al institutiei.

Expert Petroleum din Targu Mures a avut de-a lungul timpului colaborari cu mai multe companii petroliere care actioveaza in Romania, printre care MOL sau OMV Petrom.

Petrofac Solutions & Facilities Support SRL, membra a grupului britanic Petrofac, este furnizor de servicii petroliere la pentru industria titeiului si gazelor naturale. In 2015, Petrofac isi evalua activele din Romania la 139 de milioane de euro.

Petrofac a avut, din 2010 pana in 2015, un contract cu OMV Petrom, pentru explorarea zacamintelor din zona Ticleni, judetul Gorj. Contractul prevedea ca Petrofac sa asigure expertiza si tehnologiile necesare, precum si resursele financiare si umane.

Citeste si:

De cealalta parte, Petrom trebuia sa supervizeze operatiunile si sa plateasca pentru cantitatea de titei produsa, inclusiv un tarif crescut in functie de nivelul productiei suplimentare.

Petrofac a renuntat la acest acord, care a fost semnat initial pentru o perioada de 15 ani, dupa ce si-a revizuit planurile de dezvoltare. Compania avea, la nivelul anului 2014, peste 900 de salariati in Romania.

Cele mai recente date sunt din 2014, cand pierderile Petrofac in Romania au fost de patru ori mai mari decat cifra de afaceri, respectiv de 455 milioane de lei.

Compania a raportat o cifra de afaceri in 2015 de 112 milioane de lei si a treut pe profit, in valoare de 11,2 milioane de lei, dupa ce in 2014 avea pierderi. In 2015, Expet Petroleum avea aproape 470 de angajati.

Sursa foto: Agerpres Foto