„Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Expert Petroleum are ca activitate principala prestarea de servicii anexe extractiei petrolului brut si gazelor naturale si este membra a grupului international GMS Holdings, prezent in Romania prin filiala Expert Petroleum SRL.

Petrofac Solutions & Facilities Support SRL face parte din grupul britanic Petrofac. In 2015, Petrofac isi evalua activele din Romania la 139 de milioane de euro.

Grupul a avut in 2015 venituri de 6,8 miliarde de dolari si un profit in valoare de 440 milioane de dolari. In Romania, compania nu si-a publicat inca rezultatele financiare pentru 2015.

Citeste si:

Cele mai recente date sunt din 2014, cand pierderile Petrofac in Romania au fost de patru ori mai mari decat cifra de afaceri, respectiv de 455 milioane de lei.

Petrofac a avut, din 2010 pana in 2015, un contract cu OMV Petrom, pentru explorarea zacamintelor din zona Ticleni, judetul Gorj. Petrofac a renuntat la acest acord, care a fost semnat initial pentru o perioada de 15 ani, dupa ce si-a revizuit planurile de dezvoltare. Compania avea, la nivelul anului 2014, peste 900 de salariati in Romania.

Expert Petroleum din Targu Mures a avut de-a lungul timpului colaborari cu mai multe companii petroliere care actioveaza in Romania, printre care MOL sau OMV Petrom.

Romania este "o harta alba" in privinta prospectarii petroliere

Romania este "o harta alba" in privinta prospectarii petroliere

Compania a raportat o cifra de afaceri in 2015 de 112 milioane de lei si a treut pe profit, in valoare de 11,2 milioane de lei, dupa ce in 2014 avea pierderi. In 2015, Expet Petroleum avea aproape 470 de angajati.

Sursa foto: Agerpres Foto