Bogatii lumii au inceput sa isi schimbe obiceiurile legate de vacante. Pe langa clasicele destinatii europene, acestia au inceput sa devina interesati de vacantele pline de aventura, care le testeaza limitele, de calatoriile tematice si chiar educationale. Business Insider a facut o lista cu locurile in care isi petrec miliardarii vacantele. Chiar daca nu poti petrece in stilul lor, unele destinatii ofera oportunitati de distractie si celor cu venituri modeste.

Muntenegru

Foto: Shutterstock.com

Mai putin cunoscuta decat vecinii sai Croatia si Grecia, Muntenegru, micuta fasie de pamant de pe coasta Marii Adriatice, ofera servicii de calitate superioara turistilor. In ultimii ani, mai multi antreprenori au inceput sa investeasca in industria turismului ridicand foarte mult prestigiul destinatiei.

Citeste si: Tarile balcanice cresc in topul destinatiilor turistice. Muntenegru, comparat cu Monaco si Riviera Franceza

Oman

Foto: Shutterstock.com

Expertii in turism au prevazut incat de acum cativa ani ca Oman va deveni locul de vacanta preferat al miliardarilor lumii. Sezonul de varf in Oman este intre octombrie si aprilie.

Hotelurie de lux, cultura tarii si peisajul unic fac din Oman un loc de vacanta autentic, in care toti miliardarii lumii vor sa-si etaleze averile.

Franta

Foto: Shutterstock.com

Champagne, o provincie istorica din Franta, cunoscuta pentru bautura care ii poartă numele, este un alt loc care atrage bogatii lumii ca un magnet.

Pentru turistii care ajung in Champagne se organizeaza tururi private in cramele localnicilor, sesiuni de degustari si workshopuri pentru ca vizitatorii sa inteleaga procesul de producere a sampaniei.

Marea Britanie

Foto: Shutterstock.com

Indiferent ca vorbim de centrele urbane aglomerate sau de locurile retrase din provincie, Marea Britanie are o multime de oferte pentru oaspetii de lux. Special pentru ei, turoperatorii organizeaza vacante tailor-made, astfel incat experienta sa fie nu doar autentica, dar si unica.

India

Foto: Shutterstock.com

India a fost mereu o destinatie de vacanta preferat de bogatii lumii, insa in ultimii ani acestia i-au descoperit partea spirituala. Anul acesta, in perioada 15 ianuarie - 4 martie, orasul antic Haridwar este gazda Ardh Kumbh Mela, cel mai mare festival spiritual din lume desemnat de UNESCO, unde hindusii isi spala pacatele in apa sacra.

Chile

Chile este o destinatie de vacanta cunoscuta pentru istoria sa, cultura vibranta si peisajele spectaculoase. In ciuda reputatiei sale, tara nu a fost mereu un loc de vacanta preferat de miliardarii lumii. Acum, insa, odata ce hotelurile au inteles sa investeasca in servicii, "vanatorii" de lux au inceput sa ia cu asalt aceasta destinatie. In mod special, Insula Pastelui este locul care atrage cei mai multi oameni bogati.

Foto: Shutterstock.com

"In Chile, luxul nu este cel cu care bogatii lumii sunt obisnuiti. Acolo, turistii nu isi vor servi micul dejun pe o terasa in fata unui piesaj de poveste. Este genul de destinatie care pune mai mult accent pe experiente, iar organizatorii se straduiesc sa le ofere servicii cat mai personalizate", a declarat un specialist in turism.

Turcia

Foto: Shutterstock.com

Turcia a fost mereu o destinatie preferata de miliardarii lumii pentru petrecerea vacantei de vara. Este un vis pentru orice turist sa isi petreaca ziua pe un iaht ancorat in mijlocul apelor turcoaz, iar seara sa se distreze alaturi de prieteni in cluburi si baruri exclusiviste. Nu si pentru bogatii lumii.

Rwanda

Foto: Shutterstock.com

Inca de anul trecut turoperatorii estimau ca Rwanda va deveni o noua destinatie de vacanta pentru miliardari, in special pentru cei care cauta aventura si care vor sa-si testeze limitele. Rwanda inseamna natura si fauna salbatica.

Tara gazduieste trei parcuri nationale: Akagera, Nyungwe si Parcul National Vulcanic, ultimul fiind singurul loc in care turistii mai pot vedea gorilele de munte in mediul lor natural.

Islanda

Turoperatorii din Islanda se asteapta ca anul acesta numarul turistilor sa se dubleze fata de 2018. Nu e de mirare, cata vreme Islanda a intrat, in 2017, intr-un top al celor mai frumoase locuri in care sa calatoresti.

Cei mai multi turisti merg in Islanda pentru Aurora Boreala, insa lista de atractii este lunga: de la pesteri de cristal, la cascade impresionate si plaje cu nisip negru.

Egipt

Foto: Shutterstock.com

In 2019, rezervarile pentru Egipt sunt triple fata de anul precedent. Doua obiective atrag turistii in mod cu totul special. Croazierele pe Nil, care ii duc pe turisti la toate siturile arheologice, templele si mormintele faraonilor, si Marele Muzeu Egiptean, care a fost relocat si construit foarte aproape de piramidele din Giza.

"Muzeul isi va imbogati colectia cu peste 100.000 de artefacte egiptene, multe dintre ele expuse in premiera. Jumatate dintre aceste obiecte fac parte din colectia de artefacte ale Regelui Tutankhamun. Odata ce va fi deschis, va fi cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singure civilizatii", a declarat un specialist in turism.

Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Europa, recomandate de TripAdvisor

Sursa foto: Iakov Kalinin/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri