Te-ai intors recent din concediu, insa vrei sa mai prelungesti putin atmosfera de vacanta inainte de a te intoarce la job? Iti poti face planuri pentru un city break ieftin, in care sa pleci impreuna cu prietenii. Trei zile in care sa te relaxezi si sa petreci alaturi de apropiati.

Cei mai multi turisti au inceput sa isi prelungeasca vacanta si in luna septembrie pentru ca vor sa profite de avantajele unui concediu la inceput de toamna: pachete turistice mai ieftine chiar si cu pana la 50%, temperaturi mai scazute si locuri mai putin aglomerate. Daca te mobilizezi greu la munca si esti inca cu gandul la concediul din care tocmai te-ai intors, poti profita de reducerile de toamna si sa pleci intr-un city break. Alpha Travel Insurance a analizat toate destinatiile europene in care poti petrece ieftin alaturi de prieteni. Studiul a tinut cont de tariful biletelor de avion, cazare, pretul bauturilor alcoolice, activitati de timp liber.

Astfel, TOP 10 cele mai ieftine destinatii pentru petrecareti arata in felul urmator: Madrid (Spania), Praga (Cehia), Berlin (Germania), Bratislava (Slovacia), Hamburg (Germania), Paris (Franta), Barcelona (Spania), Roma (Italia), Varsovia (Polonia), Benidorm (Spania).

Potrivit analizei Alpha Travel Insurance, Madrid este, de departe, cea mai buna destinatie pentru cei care planuiesc un weekend "petrecaret". Orasul are un numar impresionant de baruri, peste 180, si aproape 150 de activitati care tin turistii ocupati. Mai mult decat atat, un city break in Madrid (zbor dus-intors si 2 nopti de cazare) costa in jur de 200 de euro.

Madrid / Foto: Shutterstock.com

Zboruri ieftine in Europa

Atunci cand planifici un weekend cu petreceri alaturi de prieteni, nu vrei sa iti cheltuiesti tot bugetul pe biletele de avion. Asadar, pentru cei care vor sa plece in vacanta cu un buget modest, analiza Alpha Travel Insurance arata ca Dublin si Irlanda au printre cele mai mici tarife la zboruri. In medie, bilete de avion costa in jur de 56 de euro.

Citeste si: Destinatii ieftine in Europa: Orase subapreciate si putin aglomerate, pe care sa le vizitezi vara asta

Cazare ieftina in Europa

Vilnius, Lituania, este cea mai buna optiune pentru cei care cauta cazare ieftina. O noapte de cazare in Vilnius costa, in medie, in jur de 57 de euro. Orasul ofera turistilor o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber si o lista lunga si diversa de restaurante si cluburi. Pentru cei care vor o vacanta usor diferita de ceea ce ofera clasicele orase europene (Paris, Barcelona, Praga, de exemplu), Vilnius este alegerea potrivita.

Vilnius / Foto: Shutterstock.com

Unde gasesti cea mai ieftina bere

Nu e niciun secret ca weekend-urile cu prietenii inseamna si (destul) alcool. Tinand cont de asta, e important sa alegi bine destinatia de vacanta, mai ales daca bugetul ti-e destul de limitat. Potrivit Alpha Travel Insurance, cel mai ieftin oras din punctul acesta de vedere este Budapesta. Acolo, o bere costa putin sub un euro.

Tinerii din Budapesta sunt obsedati de petrecerile la/in piscina, asa ca din iunie si pana in septembrie se organizeaza o multime de party-uri unde te poti distra pe cinste alaturi de prieteni sau chiar de unii dintre cei mai prietenosi necunoscuti. Culmea distractiei sunt petrecerile organizate pe iahturi, un motiv pentru curiosi sa vada cum se distreaza milionarii lumii.

Orasul cu cele mai bune baruri

Daca esti dintre cei norocosi, iar anul acesta bugetul tau de vacanta este generos, cea mai buna alegere pentru tine este Roma. Cu peste 400 de baruri, cu siguranta te vei simti rasfatat. Doua nopti de cazare si biletele de avion te vor costa in jur de 670 de euro.

Citeste si: Vacanta pentru gurmanzi: Destinatii spaniole care iti garanteaza cele mai bune experiente culinare

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri