Romanii pot plati cu pana la 56% mai putin pentru biletele de avion si cu pana la 49% mai putin pentru rezervarea camerelor de hotel in 2020 daca fac rezervari in perioada optima, spun reprezentantii motorului de cautare momondo.ro.

Perioada optima de rezervare difera in cazul calatoriilor in afara Europei de cele intracontinentale.

Romanii pot avea cele mai mici preturi (potential de economisire de pana la 56%) atunci cand achizitioneaza bilete de avion in medie cu 63 de zile inaintea zborului, pentru calatorii care au loc martea in orele de seara.

Costurile vor fi mai mari daca zborurile au loc duminica (cu aprox. 23%), iar decolarile de dimineata aduc preturi mai mari decat cele din finalul zilei (cu aprox. 19%). Exista si destinatii catre care perioada optima pentru achizitionare este diferita de tiparul observat: Roma (91 zile inainte), Londra (82 zile inainte), Milano (104 zile inainte), Istanbul (44 zile inainte).

Pentru cazare, romanii pot obtine preturi cu pana la 49% mai mici daca rezerva o camera de hotel in medie cu 118 zile inainte. Din nou, multe destinatii sunt mai permisive decat media, printre care Viena (45 zile inainte), Barcelona (55 zile inainte), Atena (58 de zile inainte), sau Istanbul (54 zile inainte).

Zborurile cele mai ieftine catre locatii din alte continente sunt achizitionate in medie cu 51 de zile inaintea decolarii (potential de economisire de pana la 42%). Printre exceptii se afla Phuket (114 zile inainte), Colombo (111 zile inainte), New York (99 zile inainte) sau Dubai (74 zile inainte).

Rezervarile de hoteluri in afara Europei beneficiaza de preturi mai mici daca sunt efectuate in medie cu 115 zile inainte de check-in, potentialul de economisire fiind de pana la 69%. Printre locatiile care fac exceptie de la aceasta regula se numara si Zanzibar (42 zile inainte), Phuket (78 zile inainte), Amman (34 zile inainte) sau Dubai (47 zile inainte).

Analiza preturilor se bazeaza pe cautari de zboruri (dus-intors, clasa economica) si hoteluri (camera dubla, 3/4 stele) in perioada 01.08.2019 - 30.09. 2019 pentru date de calatorie din 2019.

Momondo.ro este un motor de cautare gratuit care compara cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri si inchirieri auto la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri