Cea mai recenta creatie a artistului stradal Banksy, care cuprinde o reprezentare a scenei nasterii Domnului, a fost dezvelita la hotelul artistului din Betleem, potrivit Press Association.

Creatia, intitulata "The Scar of Bethlehem'', este alcatuita dintr-o reprezentare a scenei nasterii Domnului, cu Fecioara Maria, Iosif si pruncul Isus, dar in locul stelei stralucitoare de deasupra ieslei, se poate vede urma unui glont care a strapuns un zid gri si solid.

Lucrarea se afla la Walled Off Hotel, detinut de artistul a carui identitate este invaluita in mister. Ferestrele hotelului dau spre zidul de separatie dintre Israel si Palestina.

Inaugurat cu doi ani in urma, hotelul este prezentat ca ''avand cea mai teribila priveliste dintre toate hotelurile lumii'' si cuprinde numeroase lucrari semnate de Banksy.

Cea mai importanta atractie a imobilului este camera numarul trei, denumita ''camera lui Banksy'', unde oaspetii pot dormi intr-un pat de mari dimensiuni dedesubtul unei picturi care infatiseaza un palestinian si un israelian in mijlocul unei batai cu perne.

Artistul este cunoscut pentru lucrarile sale in graffiti incarcate de mesaje politice si a facut in trecut mai multe incursiuni in teritoriile palestiniene.

Intr-una dintre aceste vizite secrete, a desenat o fetita trasa de un balon rosu peste zidul despartitor si se crede ca s-a strecurat pe teritoriul Fasiei Gaza pentru a realiza patru picturi murale, printre care una, pe o usa metalica, reprezentand-o pe zeita greaca Niobe ghemuita peste molozul unei case distruse.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri