Expozitia "The Art of Banksy" de la Arcul de Triumf si sustinuta de PMB, vernisata fara acordul artistului

Expozitia "The Art of Banksy", vernisa la Arcul de Triumf incepand din ziua de luni a acestei saptamani, a fost vernisata fara acordul artistului, dupa cum apare pe site-ul oficial al lui Banksy. Organizatorii expozitiei sunt Events si Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.


Expozitia "The Art of Banksy", cu lucrarile celui mai controversat si provocator artist graffiti, ce cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, sabloane (stencil-uri), obiecte 3D si clipuri video realizate dupa originalele Banksy, a fost vernisata luni, in interiorul Arcului de Triumf din Bucuresti. Expozitia este deschisa publicului pana pe 27 octombrie.

Pe site-ul oficial al artistului apare insa o informare prin care aduce la cunostiinta ca o serie de evenimente ce au loc in mai multe orase din Europa se verniseaza fara acordul acestuia.

"Membrii publicului trebuie sa afle ca exista o serie de expozitii Banksy, niciuna dintre acestea nefiind consimtita. Expozitiile au fost organizate in intregime fara cunostinta sau implicarea artistului. Va rugam sa le tratati in consecinta".

Mai mult, sub informarea oficiala sunt enumerate orasele in care se organizeaza expozitiile Banksy fake. Lista intreaga o oraselor poate fi regasita aici.

Citeste si:
Expoziţia unde furtul operelor de artă este permis, deschisă în Tokyo
Expoziţia unde furtul...

Expozitia "The Art of Banksy" din interiorul Arcului de Triumf este organizata de Events si Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Brandul "The Art of Banksy" apartiune companiei Istanbul Entertainment Group, care a inceput sa gandeasca expozitia in urma cu 6-7 ani.

Expozitia a fost deschisa prima data in 2016 la Istanbul, dupa care a fost itinerata la Paris, Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Toronto, Montreal, Tel Aviv, Berlin.

Expozitia "The Art of Banksy" cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, sabloane (stencil-uri), obiecte 3D si clipuri video realizate dupa originalele Banksy. In cadrul expozitiei, care este prezentata pentru prima data in Romania, se regasesc celebre imagini precum "Girl with Ballon", "Bomb Hugger", "Police Kids", "Pulp Fiction", "Laugh Now", Monkey Queen", "Soup Can", "Flower Thrower". In cele doua videoclipuri care completeaza expozitia pot fi urmarite povestea Fetitei cu balonul si un film de cateva minute realizat chiar de Bansky.

Citeste si:
Calea de mijloc: PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru un an, nu...
Calea de mijloc: PUZ-urile ar...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri