Filmul fantasy "Jocurile foamei: Sfidarea", in regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci si Lenny Kravitz, urmareste noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritara dominata de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare in cele 12 districte in care traieste majoritatea populatiei.

Katniss si Peeta (Josh Hutcherson) au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima data in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, spera sa traiasca in pace. Dupa toate obstacolele peste care au trecut, au castigat o viata sigura si decenta pentru familiile lor. Dar, in timp ce Katniss si Peeta sunt fortati sa faca Turul Invingatorilor, apar zvonuri cu privire la o revolta printre locuitorii districtelor. In ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt in continuare indragostiti, consecintele ar putea fi dezastruoase.

Filmul "Thor: Intunericul" coboara pe locul al doilea, cu incasari de 14,1 milioane de dolari. Filmul fantasy, regizat de Alan Taylor ("Urzeala tronurilor", 2011), este continuarea lungmetrajului "Thor" din 2011, care prezinta aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. Dupa evenimentele din "Thor", zeul lupta pentru a reinstaura ordinea in cosmos, insa o straveche rasa, in frunte cu razbunatorul Malekith, se intoarce pentru a trimite Universul inapoi in intuneric.

Comedia romantica "The Best Man Holiday", regizata de Malcolm D. Lee, coboara de asemenea un loc si se claseaza pe locul al treilea, obtinand incasari de 12,5 milioane de dolari. Filmul, care a avut un buget de numai 17 milioane de dolari, cu Morris Chestnut si Taye Diggins in rolurile principale, prezinta intalnirea dintre fosti colegi de facultate in timpul vacantei de Craciun, in timpul careia se reaprind vechi rivalitati si povesti de dragoste.

Comedia "Tata fara numar/ Delivery Man", cu Vince Vaughn si Chris Pratt, debuteaza pe locul al patrulea, cu incasari de 8,2 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui David Wozniak (Vince Vaughn), un barbat obisnuit a carui viata este data peste cap cand afla ca, in urma unei greseli la clinica de fertilizare cu care a "colaborat" in studentie, este tatal a 533 de copii. Dator unor mafioti si respins de iubita sa insarcinata, lucrurile pareau ca nu pot sta mai prost pentru David, dar iata ca 142 dintre copiii sai necunoscuti vor sa-i afle identitatea in urma unui proces.

Filmul de animatie "Pasari libere" coboara, in schimb, o pozitie, de pe locul al patrulea pe al cincilea, obtinand incasari de 5,3 milioane de dolari. Aceasta comedie pentru toate varstele povesteste peripetiile a doi curcani din medii diferite, care incearca sa schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate aceasta pasare de pe mesele americanilor din Ziua Recunostintei.

Citeste si:

Pe locul al saselea se situeaza comedia "Last Vegas", care coboara astfel trei pozitii, cu incasari de 4,4 milioane de dolari. Cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman si Kevin Kline, comedia surprinde aventurile unor sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor.

Comedia cu farse "Jackass Presents: Bad Grandpa", cu Johnny Knoxville si Jackson Nicoll, despre un bunic de 86 de ani care porneste intr-o calatorie trasnita prin America alaturi de nepotul sau de opt ani, Billy, coboara doua locuri si se situeaza pe locul al saptelea, cu incasari de 3,4 milioane de dolari.

Filmul SF "Gravity 3D: Misiunea in spatiu", regizat de Alfonso Cuarón, cu actorii Sandra Bullock si George Clooney in rolurile principale, s-a situat pe locul al optulea, cu incasari de 3,3 milioane de dolari. In acest film, Sandra Bullock si George Clooney interpreteaza rolurile a doi astronauti aflati in deriva in spatiu, dupa ce naveta lor a fost distrusa in timp ce ei efectuau o iesire pe orbita.

Filmul "12 Years a Slave", care prezinta povestea adevarata a unui barbat de culoare vandut ca sclav in anul 1840 in statul american Louisiana, pierde un loc in clasament si se situeaza pe pozitia a noua, cu incasari de 2,8 milioane de dolari. Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen, cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender si Brad Pitt in distributie, are la baza volumul de memorii scris in 1853 de Solomon Northup.

Filmul "Dallas Buyers Club", cu Matthew McConaughey, Jared Leto si Jennifer Garner, debuteaza in clasament pe locul al zecelea, cu incasari de 2,7 milioane de dolari. Aceasta drama, regizata de Jean-Marc Vallée, prezinta povestea lui Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician texan, care se lupta cu institutiile medicale si cu companiile farmaceutice dupa ce a fost diagnosticat cu virusul HIV, in 1986.

Sursa foto: http://www.thehungergamesexplorer.com/us/epk/hunger-games/