Grupul imobiliar Emaar Properties a scos la vanzare cele doua punti de observatie din varful turnului Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, o tranzactie care ar putea aduce grupului imobiliar suma de 1 mld. dolari, au declarat pentru Reuters, citat de Agerpres, mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Doua surse au dezvaluit ca Emaar Properties a angajat banca Standard Chartered drept consilier pentru vanzarea celor doua punti de observatie, denumite At the Top, si amplasate la etajele 124 si 125 al cladirii Burj Khalifa.

Cu o inaltime de 828 de metri, Burj Khalifa este de doua ori mai inalt decat cladirea Empire State Building din New York si de aproape trei ori mai inalt decat turnul Eiffel din Paris.

Cele doua punti observatie At the Top sunt o destinatie turistica populara in Dubai, care in cursul anului 2018 a atras 15,92 milioane de vizitatori overnight.

Potrivit unei surse din mediul bancar, cele doua punti de observatie genereaza anual venituri in valoare de 600-700 milioane de dirhami (163-191 milioane dolari). O alta sursa din sectorul financiar a apreciat ca cele doua punti ar putea fi vandute pentru aproximativ un miliard de dolari. Ambele surse au dezvaluit ca procedurile de vanzare au inceput in luna noiembrie.

Dubai este un important hub regional pentru turism, comert exterior si servicii de business, insa in ultimii ani piata imobiliara locala a inregistrat o incetinire. In luna septembrie, autoritatile au infiintat o comisie de planificare imobiliara in ideea de a reglementa proiectele si a evita competitia intre firmele private si cele semi-guvernamentale.

La randul sau, Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai, a inceput sa vanda o parte din activele din sectorul ospitalitatii pentru a-si putea finanta actualele operatiuni si proiectele de extindere, a declarat o sursa din mediul bancar.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iranul a lansat rachete asupra bazelor americane din Irak