Doua noi ratracuri, in valoare de circa 4 milioane de lei, vor fi utilizate, incepand din acest weekend, pentru amenajarea partiilor din Poiana Brasov, acestea fiind achizitionate de catre municipalitate.

Cu un numar total de 6 ratracuri, domeniul schiabil din Poiana Brasov devine singurul din Romania care dispune de un numar atat de mare de astfel de utilaje pentru batut zapada.

"Azi-noapte a ajuns in Poiana primul ratrac, iar urmatorul va ajunge vineri, astfel ca, din weekend, se va actiona pe domeniul schiabil cu 6 ratracuri. Desi este vorba de o investitie consistenta a Primariei, de aproximativ 4 milioane de lei, este una necesara, atata timp cat ne-am propus sa organizam competitii sportive internationale, incadrate in calendarul Federatiei Internationale de Schi, dar si sa asiguram turistilor cele mai bune conditii de schi. Sunt bucuros ca au fost livrate atat de repede, pentru ca ne va permite sa pregatim partiile pentru cele doua competitii majore din luna februarie, Children Trophy si Nation CUP si sa avem cele mai bune partii, cel putin in Romania", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul George Scripcaru, scrie Agerpres.

Pe langa cele 6 ratracuri, pentru amenajarea partiilor sunt utilizate 120 de lancii si 29 de tunuri de zapada, din care 10 fixe si 19 mobile.

Seful Serviciului Intretinere Partii Poiana Brasov, Dorin Dragoi, a declarat, la randul sau, ca noile ratracuri pentru amenajarea partiilor, marca PistenBully, cu cabestan, produse in Germania, "sunt mercedesurile" acestei categorii de utilaje.

"Domeniul schiabil din Poiana va arata din ce in ce mai bine, singura conditie pe care trebuie sa o indeplinim este sa avem suficienta zapada. La ora actuala s-a produs zapada artificiala, apa din lac care s-a pompat a fost undeva la 130.000 metri cubi. Daca ne ajuta si conditiile meteo - si, iata ca a venit a doua ninsoare din acest an - competitiile internationale programate in aceasta perioada se vor desfasura in conditiile cerute de Federatia Internationala de Schi", a afirmat Dragoi.

In perioada 10-14 februarie, la Poiana Brasov, se va desfasura FIS Children s Trophy, la care sunt asteptati schiori din categoriile sub 14 si sub 16 ani, fete si baieti, din 10 tari, inclusiv Romania.

De asemenea, in perioada 18-21 februarie, tot in Masivul Postavaru, pe partia de schi Subteleferic, se va desfasura, in premiera, FIS-SES 2020 Race, la care sunt asteptati schiori cu varsta peste 16 ani.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri