Cateva sute de turisti se afla pe partiile din statiunile Poiana Brasov si Predeal, unde stratul de zapada masoara 30 - 40 de centimetri, dupa ninsorile din ultimele 24 ore, fiind puse in functiune si tunurile de zapada, transmite Mediafax.

In Poiana Brasov, se poate schia in conditii foarte bune pe toate partiile din statiune, inclusiv in partea inferioara a Masivului Postavarul, iar statul de zapada masoara 30 - 40 de centimetri. De asemenea, pe langa zapada naturala, pentru inzapezirea partiilor s-au folosit instalatiile de producere a zapezii artificiale si peste 25.000 de metri cubi de apa.

Domeniul schiabil din Poiana Brasov a fost extins in urma cu trei ani, partiile avand, in prezent, o lungime totala de 24 de kilometri si intinzandu-se pe o suprafata de 85 de hectare. Turistii au la dispozitie si cateva instalatii pe cablu care sunt functionale, si anume Telecabina Kanzel, Telescaunul Ruia si Teleschiul Ruia. O urcare sau o coborare cu telecabinele din Poiana Brasov costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii intre 6 si 12 ani, iar urcarea si coborarea vor costa 35 de lei pentru adulti si 17 lei pentru copii. In ceea ce priveste accesul pe puncte la telecabine, telegondola, telescaune si teleschiuri, cea mai ieftina cartela, de 6 puncte, costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpa, cu 240 de puncte, costa 530 lei pentru adulti si 290 lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarna pot opta si pentru abonamente la transportul pe cablu, care difera in functie de ore, pretul incadrandu-se intre 60 si 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcari nelimitate costa 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru zece zile din sezon, consecutive sau nu - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).

Cele mai aglomerate partii din Poiana Brasov sunt Bradul, Lupului, Drumul Rosu si Sulinar. Schiorii incepatori pot folosi partia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Partiile cu dificultate medie sunt Drumul Rosu (4.725 metri) si Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienta sunt partiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) si Kanzel (297 metri).

Citeste si:
Sergiana relanseaza restaurantul Stana Turistica din Poiana Brasov
Sergiana relanseaza...

Si pe partiile din Predeal se schiaza in conditii foarte bune, fiind puse in functiune cele zece tunuri de zapada. Cea mai aglomerata partie din statiune este partia Clabucet, unde statul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si