Tot mai mulți turiști încearcă să evite experiențele din timpul vacanțelor în care animalele sunt ținute în captivitate. Organizarea tururilor ghidate, de tip „safari”, au devenit din ce în ce mai cunoscute. În acest sens, un exemplu este Mihai Luca, fostul corporatist care și-a transformat pasiunea în business și a făcut din afacerea sa modul prin care, de pildă, politicienii români se pot întâlni cu urangutani.

Potrivit momondo.ro, mai jos este lista locațiilor în care animalele sălbatice pot fi urmărite trăind în habitatul lor natural.

Churchill, Hudson Bay - Canada

Orașul din regiunea Manitoba din partea de nord a Canadei este unul dintre puținele locuri în care pot fi urmăriți urșii polari liberi, datorită tururilor în autovehiculele adaptate condițiilor de tundră. În timpul verii, norocoșii care ajung aici pot observa balenele Beluga, iar nopțile de iarnă obișnuiesc să uimească turiștii prin luminile aurorei boreale.

Sursă Foto: Shutterstock

Insulele Galápagos - Ecuador

Charles Darwin a vizitat aceste meleaguri înaintea publicării teoriei evoluționiste, dar impactul asupra vizitatorilor încă este unul puternic. Arhipelagul de insule vulcanice adăpostește sute de specii de animale și plante care se găsesc doar aici. Tortuga Bay este locul celebru în care țestoasele depun ouăle din care pot fi observați puii de țestoasă care fac primul drum spre mare. Pe același țărm se pot observa și iguanele marine sau pelicani, iar rechinii nu sunt foarte departe în larg.

Retail jobs

Sursa Foto: momondo.ro

Coasta Ningaloo - Australia

Aflată în partea de vest a continentului îndepărtat, această destinație oferă ocazia rară de a înota alături de rechinii-balenă (mult mai prietenoși decât transmite numele lor) și alte specii de pești. Turiștii care ajung aici obișnuiesc să urmărească și migrația balenelor cu cocoașă, într-unul dintre numeroasele tururi cu elicopterul. Desigur, explorarea unei părți a recifului de corali care îi poartă numele - cu o lungime de 300 km - nu poate lipsi din programul vizitatorilor.

Sursa Foto: momondo.ro

Parcul Național Serengeti - Tanzania

Probabil cel mai cunoscut loc în care pot fi văzute grupuri mari de animale în habitatul lor natural: aproximativ 2 milioane de antilope, girafe și zebre obișnuiesc să migreze în diferite perioade ale anului. Făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO, acest parc găzduiește (printre altele) și cele cinci animale rare (”the big five”), lei, elefanți, rinoceri, bivoli sau leoparzi, fiind unul dintre puținele locuri din lume în care se pot găsi aceste specii împreună.

Citeste si:
Doua ore cu Bogdan Putinica: Romania acum este o comedie. Trista
La pranz cu Bogdan Putinica:...

Sursa Foto: momondo.ro

Parcul Național Volcanoes - Rwanda

Munții din acest parc național găzduiesc cele aproximativ 340 de gorile de munte din totalul estimat de 800 de exemplare la nivel mondial. Turiștii care doresc să viziteze familiile de gorile de munte o pot face doar însoțiți de un ghid autorizat și au nevoie de un permis de vizitare. Se eliberează opt astfel de permise pentru fiecare zi, iar interacțiunea cu gorilele este limitată la o oră, pentru a proteja viața acestei specii pe cale de dispariție. Tot aici pot fi observate și maimuțe aurii (golden monkeys), elefanți de pădure, bivoli și alte peste 300 de specii de păsări și mamifere.

Sursă Foto: Shutterstock

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo are sediul central în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale.

Citeste si:
Ministrul Mediului cere primăriilor o listă de măsuri pentru...
Ministrul Mediului le cere...
Sursa foto: momondo
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri