Mihai Luca, fostul corporatist care si-a transformat pasiunea in business, a facut din afacerea sa modul prin care, de exemplu, politicienii romani se pot intalni cu urangutani. Acesta a povestit, intr-un interviu wall-street.ro, cum a trecut de la calcule si acte la plimbari prin savana.

“Piata pe care eu o urmaresc este putin above average, daca imi permiti formularea. Prin urmare, turistii care apeleaza la mine sunt politicieni sau medici, iar circuitele pot fi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de euro. Aceasta piata nu se diminueaza in conditii de criza, luxul nu isi gaseste sfarsit atat de usor”, a declarat antreprenorul.

Astfel, cautand exoticul nu numai in plaje, antreprenorul s-a dus dincolo de granitele continentului european. La solicitarea membrilor grupurilor formate, acesta a organizat trasee in Iran, Uzbekistan sau Borneo. Aceasta din urma a fost cea in care turistii au intalnit cea mai mare rezervatie de urangutani, de care, initial, s-au speriat. Oamenii s-au temut ca urangutanii sa nu ii atace. Insa acestia au fost pasnici, s-au plimbat pe langa ei si au stat chiar si la un selfie.

Aflata in nordul regiunii, pozitionata in mijlocul junglei, Borneo s-a dovedit a fi locul ideal pentru o intalnire intre politicieni sau medici si urangutani. Grupul a reusit sa admire indeaproape specia prin intermediul unui canopy walking (o punte suspendata deasupra copacilor).

Lumea a inceput sa caute experiente, nu destinatii. Nu ma mai duc sa vad doar Argentina, ci ma duc sa fac ruta vinului in America de Sud, spre exemplu. Aceasta inseamna Chile- Argentina- Uruguay.

Trecand de la management la consultanta in contabilitate, Mihai Luca a decis sa faca o schimbare si sa transforme pasiunea lui de a calatori intr-o afacere profitabila. Cu o investitie mica (700 de euro) si cu un blog la inceput, Mihai si-a extins afacerea pana a ajuns touroperator, in prezent functionand ca agentie online.

”Era necesara deschiderea companiei, deoarece aveam deja grupuri de cate 10- 15 persoane care aveau nevoie de ceva mult mai stabil. Incepand cu 2018, mi-am luat toate acreditarile si sunt touroperator. Nu colaborez cu nimeni din Romania”, a mentionat Mihai.

TravelSmartInfo a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro in 2019 si un numar de 650 de turisti in 20 de grupuri. De asemenea, agentia TravelSmartInfo face parte din PATA (Pacific Asia Travel Association).

Wall-Street.ro recomanda si: Romanii cheltuie mai mult pe vacante. Unde aleg sa calatoreasca.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri