Cécile Kyenge (foto), de origine congoleza, este ministrul italian al Integrarii. Ea a efectuat zilele trecute o vizita in orasul Bergamo, situat in apropiere de Milano. In cursul vizitei, formatiunea xenofoba Liga Nordului a inchiriat un avion care a transportat un banner cu mesajul "Opriti imigrantii clandestini!".

Dupa vizita, ecourile nu s-au lasat asteptate.

Unul dintre liderii Ligii Nordului, Roberto Calderoli, vicepresedinte al Senatului italian, a declarat cu referire la ministrul de culoare: "Face o treaba buna ca ministru, dar poate ar trebui sa o faca in tara sa (Republica Democrata Congo - n.red.). Cand ma uit pe internet la membrii Guvernului ma linistesc. Iubesc animalele, stiti bine ca imi plac lupii si ursii, dar cand vad imagini cu Cecile Kyenge nu pot sa nu ma gandesc la asemanarile cu un urangutan, chiar daca stiu ca nu este asa".

Premierul Enrico Letta a reactionat vehement la aceste comentarii: "Declaratiile relatate de presa si atribuite senatorului Calderoli referitoare la Cecile Kyenge sunt inacceptabile si depasesc orice limita".

Sursa foto: https://www.facebook.com/CecileKyengeKashetu#