Anul 2020 va fi unul de foc, avertizează directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu. La nivel mondial, primele luni au fost cele mai călduroase din ultimii 141 de ani.

Ianuarie și aprilie au fost pe primul loc, iar februarie și martie pe locul doi ca fiind cele mai călduroase luni, a explicat Elena Mateescu la Digi24.

"Și în România primele patru luni au fost cele mai călduroase, cu abateri termice pozitive de până la 3,9 grade Celsus.

De abia în luna mai, în țara noastră va fi o lună mai răcoroasă, o vom încheia ca fiind o lună mai rece comparativ cu ce ar fi normal.

Vara 2020 cum arată și primele estimări la nivel mondial, este posibil să se alăture seriei anilor cei mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

În România, 2019 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteo.

Vara 2019 a fost a patra cea mai caldă vara din istoria măsurătorilor după 2012, 2007 și 2015, veri care confirmă această tendință.

În prima lună de vară, până în 4 iunie vorbim de instabilitate atmosferică și averse. Din 5 iunie temperaturile vor crește până spre 28 de grade Celsius", a declarat Elena Mateescu.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri