Muzeul Național Cotroceni organizează, în perioada 6 - 31 iulie 2020, atelierele de artă și muzeologie din cadrul "Cotroceni Summer School", un proiect desfășurat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul EximBank și Banca Transilvania și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cotroceni Summer School își propune crearea unui cadru în care copiii vor descoperi patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și potențialul și creativitatea. Atelierele sunt construite sub forma unei tabere de vară, prin intermediul căreia participanții vor experimenta meseriile de bază dintr-un muzeu: muzeograf, restaurator, curator, ghid.

Atelierele se vor desfășura conform următorului program:

  • 6-10 iulie - atelierul de curatoriat
  • 13-17 iulie - atelierul de cercetare istorică
  • 20-24 iulie - atelierul de restaurare
  • 27-31 iulie - atelierul de ghidaj

"Proiectul a fost conceput pornind de la ideea de a împărtăși copiilor importanța patrimoniului cultural și de a le face cunoscute activitățile care stau la baza protejării și promovării acestuia. Scopul proiectului este de a promova educația și prin intermediul patrimoniului Muzeului Național Cotroceni, prin experimentare directă. Copiii vor putea descoperi astfel obiectele din muzeu, cu sprijinul specialiștilor care au grijă de patrimoniul actual. Atelierele vor pune un accent deosebit și pe impactul pe care regina Maria l-a avut asupra acestei locații”, a declarat Liviu Jicman, director general al Muzeului Național Cotroceni.

Proiectul pilot urmărește dezvoltarea unor ateliere de educație non-formală care vor putea deveni parte integrantă din oferta Muzeului Național Cotroceni în legătură cu educația privind patrimoniul cultural.

Muzeul Național Cotroceni a fost înființat în decembrie 1991 și ocupă aripa veche a palatului, fosta reședința domnească și regală. Deține peste 20.000 de piese din cele mai diverse domenii: artă plastică, artă decorativă, istorie, carte veche și documente și acte oficiale, numismatică, arheologie.

Palatul Cotroceni este una dintre cele mai importante clădiri din România, aici luându-se decizii cruciale pentru istoria țării, cum ar fi, de pildă, intrarea României în Primul Război Mondial, discutată în cadrul Cosiliului de Coroană din anul 1916.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri