Restaurantul Hacienda de Mare Olimp, în colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea

Anika by the Sea, proiectul gastronomic curatoriat de Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp. Restaurantul se află în acest sezon pe o terasă spațioasă, pe plaja privată a hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana din Olimp.

“Dacă vei transpune restaurantul Anika într-un alt spațiu geografic al țării, meniul de preparate și vinuri va arata complet diferit. Îmi place să pun în valoare ingredientele de sezon locale și să surprind specificul locului în preparatele mele. Anul acestea, avem oportunitatea de a experimenta cu ingredientele de la Marea Neagră, iar cel mai bun loc pentru aceasta este chiar litoralul românesc”, spune Alexandru Dumitru.

Meniul Anika By The Sea are un format a la carte și este creat în jurul ingredientelor provenite din Delta Dunarii și Marea Neagră: midii, rapane, peștele de apă dulce și pește de mare, vedetele meniului de lansare fiind Chilca, Cambula și Lupul de Mare. Identitatea gastronomică puternică a locului a fost surprinsă de Chef Alexandru prin câteva preparate precum Storceagul – o ciorbă tradițională de pește din Delta Dunării, vinete umplute în stil turcesc sau sarmuzac – un sos pregătit după o rețetă dobrogeană.

Alexandru Dumitru este deținătorul titlului Chef of the Year, oferit de prestigiosul ghid international Gault&Millau, în 2019. Sub conducerea lui se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana - Taverna (specific grecesc) și Ristorante CasaDeMare (specific italian). Restaurantele de la malul mării vor fi deschise pentru întregul sezon estival, în perioada 25 iunie – 15 septembrie 2020.

Citeste si:
[VIDEO] Petrecere fără măști și distanțare, cu vedete și influenceri
Petrecere fără măști și...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Hacienda De Mare este un hotel boutique din stațiunea Olimp, situat direct pe plaja Copahavana. Hotelul oferă 18 camere, triple - tip apartament cu vedere la mare și camere duble si reprezinta, alături de CasaDeMare si CasaBlancaOlimp cele mai apreciate optiuni de cazare din zona de sud a litoralului românesc. CasaDeMare oferă 24 de camere duble și căsuțe tip family cottage, piscină și loc de joacă pentru copii, în timp ce CasaBlancaOlimp pune la dispoziția turiștilor 12 bungalow-uri situate pe plajă, cu chicinetă complet utilată și terasă proprie.

Pe lângă proprietățile și restaurantele din Olimp, investitorul deține și CasaStavros, în 2 Mai, cu 50 de camere duble decorate în stil grecesc, piscină, pool bar și o curte interioară cu zone de lounge la soare sau la umbră naturală.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri