Mi-a plăcut dintotdeauna de restaurantul acesta din Herăstrău, Argentine, deși nu sunt mare amator nici de carne și nici de sushi. Însă au un bucătar talentat. Mai au un Argentine Steak & Sushi și în Băneasa Shopping City, de aceea e Herăstrău în nume.

Argentine Steak & Sushi e un restaurant destul de mare, în complexul Bonton Palace, la începutul Șoselei Nordului, în partea de Herăstrău cu Aqua, Casa di David și La Brasserie. Argentine împarte frumoasa terasă cu Octopus, despre care am aflat că tot al lor este.

Argentine e lung și îngust, cu pereți de sticlă pe toate părțile, se vede foarte frumos în jur, oriunde ai fi așezat. În capăt au o parte din bucătărie deschisă, cred că e cea de sushi și bucătărie rece. E foarte bine amenajat, e comod, mesele nu sunt înghesuite. Terasa e elegantă, bine mobilată. Din poze se vede destul de bine despre ce vorbesc, cred.

Argentine Steak & Sushi scoate în față vita și sushiul, după cum îi spune numele, însă au și câteva alte feluri din bucătăria internațională destul de bine făcute. Prima data am luat numai antreuri și țin minte că am zis și atunci că bucătarul acela știe bine ce înseamnă mâncarea fină, se vede că are talent și imaginație. Acum am luat o supă miso, foarte bună, un antricot de vită și paste asiatice cu legume.

Noroc că m-am prins la timp, voiau să-mi aducă vita pe plită, sau pe un pietroi, ceea ce detest să mi se întâmple. Și sunt mulți ca mine, ar fi bine să nu uite asta… Vita a fost bună, avea câteva pielițe, dar le-am pus notă maximă, pentru că am dat peste pielițe și la alte mari steakhouses din București, tot cu notă maximă la vită. Pastele au fost bune și ele, dar puțin cam sărate. De la sos, desigur, dar sarea e sare, și când e prea multă te indispune. Sparanghelul a fost perfect gătit, rigid și crocant, așa cum trebuie. Păcat că nu a tăiat câte 2 cm din codițele care erau prea tari și ațoase, ca să meargă până la capăt cu gătitul de adevărat chef. Se vedea ușor care dintre ele ar fi trebuit tăiate, dar s-a mulțumit să le lase exact așa cum le-a cumpărat. Sau poate că s-a gândit că e inestetic să fie de lungimi diferite, mai știi? Pentru cine nu știe, acestea se taie după fierbere, nu înainte.

Prețurile au fost destul de mari, însă Argentine Steak & Sushi nu e printre cele mai scumpe restaurante, nici din București și nici din parcul Herăstrău.

Serviciul a fost bun, cu niște chelneri în formă, bine dispuși și chiar cu replică. O chelneriță care s-a ocupat de mine a fost în mod special plăcută, naturală, foarte potrivită pentru un astfel de job. Mai spre sfârșit m-a recunoscut șeful lor și se uitau cu mai multă curiozitate la mine, însă au fost amabili și politicoși și înainte să știe că notez orice mișcare a lor…

Argentine Steak & Sushi e, deci, unul dintre marile restaurante ale Parcului Herăstrău și ale Bucureștiului, un restaurant pentru oamenii bogați și care știu ce e aceea o mâncare cu adevărat bună. Păcat că l-au împins prea tare către steak & sushi, și sunt sigur că bucătarul acela ar putea să facă mai mult decât atât.

Cătălin Petrescu e un mare chef!

Am zis încă de la primele vizite că se vede mâna unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de câteva ori după aceea și, de fiecare dată, și le-am dat și note destul de mari la evaluări.

Cred că a fost nemulțumit Cătălin Petrescu de ultima notă pe care le-am pus-o, așa că m-a invitat la o masă pregătită de el cu un meniu special de bucătărie japoneză contemporană, un meniu fusion, creativ, mai precis spus. Și mi-a spus să aduc și niște prieteni cu mine, ca să fie și media părerilor mai obiectivă.

Și ne-am dus la prânz. Am luat pe unii dintre evaluatorii de la competiția noastră „Topul Mâncărurilor”. Au fost vreo opt ambasadori, toți cu soțiile lor, printre care și ES Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, și Sachiko, adorabila lui soție – cei care urmau să aibă ultimul cuvânt, desigur.

Cătălin Petrescu ne-a pregătit următorul meniu:

  • Sashimi new style seabass, cu lapte de cocos infuzat cu galangal și Kafir lime;
  • Sashimi new style salmon cu trufe Bianchetto;
  • Sashimi Moriawase compus din arici de mare (uni), somon, ton, burtă de ton (toro), hamachi și caracatiță;
  • Nigiri: seabass cu toping de usturoi și coriandru fiert în ulei de susan;
  • Ton cu toping de micro shiso și sos de lemongras;
  • Piept de rață și foie gras pe pat de orez marinat cu vin roșu;
  • Burtă de ton pârlită cu sos unagi, ceapă verde și susan.
  • Wagyu beef roll cu avocado și castravete în interior, Carpaccio de wagyu, sos din trufe negre și foie gras;
  • Lobster roll: castravete, avocado și homar tempura în interior, îmbrăcat în ridiche daikon și cu toping din tartar de burtă de ton;
  • Milojas la desert.

Toți oamenii aceștia cu care am fost la masă au umblat prin lumea întreagă și au mâncat la cele mai mari restaurante, desigur. Și toți, fără excepție, au confirmat ceea ce bănuiam și eu, că prânzul japonez pregătit de Cătălin Petrescu poate să stea pe mesele celor mai mari restaurante din lume, alături de meniurile lor. Ambasadorul Ishii, în special, a apreciat creativitatea lui Cătălin Petrescu, fiind pentru prima dată când a întâlnit astfel de combinații de produse și ingrediente.

Da, i-am făcut lui Cătălin Petrescu un upgrade de la apelativul de „chef foarte talentat” la cel de „un mare chef”, cu girul celor din poze…

Nu știu dacă ce am mâncat noi sunt și în meniul curent de la Argentine, însă e mai puțin relevant.

Și o paranteză, că tot vorbeam despre restaurant, meniul lor e preponderent japonez, cu câteva inserții de vită argentiniană și alte câteva, puține, din neJaponia. Totuși, pe aproape toate celelalte mese sfârâiau steakurile, și chiar se și făcuse fum și miros în restaurant de la acestea. Să poți avea ce se vede în poze și, totuși, să mănânci carne friptă la Argentine, e ceva…

Cele mai bune și mai sofisticate sushi și sashimi din București

În concluzie, Argentine din Parcul Herăstrău e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Bucureștiului, așa cum am zis deja. Punctul lor forte este bucătăria japoneză, cu cele mai bune și mai sofisticate sushi și sashimi din București, care au impresionat pe toți cei cu care am fost acolo.

Și vorbesc aici, în primul rând, despre oameni umblați prin lume, cum ar fi zecile de ambasadori străini, inclusiv cei ai Japoniei, cu familiile lor. De aceea au și câștigat competiția Topul Restocracy al Mâncărurilor din București în 2018 și 2019 cu unanimitate de voturi.

Cătălin Petrescu e un mare chef, într-adevăr, și știu că gătește foarte bine orice și-ar pune în minte, nu numai mâncarea japoneză. Păcat că numele restaurantului induce pe mulți în eroare și mulți nu se uită cu atenție în meniu. Sau, dacă se uită, nu citesc ce se scrie în presă despre Argentine, fiindcă îi vezi mai tot timpul cu câte o halcă de carne în față. Care vită e și ea foarte bună, nimic de zis. Însă vită bună mai găsești în oraș, dar asupra celorlalte mâncăruri are Chef Cătălin Petrescu câteva “drepturi de autor” greu de contestat…

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri