Le Bistrot Francais a primit premiul Restocracy pentru cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2019, fiind urmat de alte locatii premiate pentru bucatarie si chefs.

Cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2019

Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2019: Le Bistrot Francais

Dupa bucatarie:

• Cel mai bun restaurant Romanesc traditional: Caru’ cu Bere
• Cel mai bun restaurant Romanesc aristocratic: Zahanaua Zexe
• Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca: NOUA
• Cel mai bun restaurant International: Joseph by Joseph Hadad
• Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
• Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
• Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
• Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
• Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
• Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
• Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
• Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
• Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

Dupa specificul dominant:

Citeste si:
Kaufland asigură alimentele pentru mesele ce vor fi distribuite...
Kaufland asigură alimentele...

• Cel mai bun restaurant de Peste si fructe de mare: Raionul Floreasca
• Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier
• Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom
• Cel mai bun Steakhouse: Osho

Premii speciale:

• Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE
• Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herastrau
• Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jaristea

Cei mai buni bucatari

Cel mai bun chef din Bucuresti in 2019: Alex Petricean

Citeste si:
COVID-19 | A fost lansată Ziua Mâncatului în Oraș de Acasă
COVID-19 | Hospitality...

Restocracy mentioneaza tinerii chefs romani din bucatariile locale:

• Adrian Tihulca (Loft)
• Alex Melinte (Poesia)
• Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)
• Alexandru Iacob (Maison des Chefs)
• Catalin Jernoiu (BistroMar)
• Catalin Petrescu (Argentine)
• Cristian Lazar (Prime)
• Daniel Palici (Maize)
• Iulian Constantin (ZenSushi)
• Nicu Lica (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
• Nicolai Tand (La Cantine de Nicolai)
• Radu Ionescu (Kaiamo)
• Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)
• Catalin Bejenariu (Kane)

Mentiunile speciale “Preferintele Restocracy” de anul acesta:

• Mesogios
• Cherhanaua Ancora
• Amalgam

Citeste si:
10.000 de euro pe amenajarea unui refugiu de autobuz în Capitală
Nicuşor Dan: 10.000 de euro...

Topul Restocracy al mancarurilor din Bucuresti in 2019

Categoriile din competitie:

• Peste, cu subcategoriile peste crud si marinat, respectiv peste gatit la cald
• Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude si marinate, respectiv gatite la cald
• Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen si udon
• Steak, cu subcategoriile vita nejaponeza, respectiv japoneza
• Foie gras
• Paste, cu subcategoriile paste si risotto
• Humus, cu subcategoriile humus si kibby

Castigatorii. Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019

Cel mai bun sushi:
1. Argentine
2. ZenSushi
3. SushiRoom

Cel mai bun sashimi:
1. Argentine
2. Ginger
3. ZenSushi

Cel mai bun ramen: Kanpai

Cel mai bun udon: Yuki

Cel mai bun foie gras:
1. Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
2. La Cantine de Nicolai
3. L’Atelier

Cel mai bun steak de vita:
1. JW Steakhouse
2. Red Angus
3. Osho

Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:
1. Le Vivier
2. La Pescaderia by Alioli
3. Raionul Floreasca

Cele mai bune fructe de mare gatite la cald:
1. La Pescaderia by Alioli
2. Raionul Floreasca
3. BistroMar

Cel mai bun peste crud sau marinat:
1. La Pescaderia by Alioli
2. Raionul Floreasca
3. Isoletta

Cel mai bun peste gatit la cald:
1. Fish House
2. Loft
3. Prime

Cele mai bune paste:
1. Poesia
2. Isoletta
3. Roberto’s

Cel mai bun risotto:
1. Isoletta
2. Roberto’s
3. Poesia

Cele mai bune humus si kibby:
1. Four Seasons
2. Piccolo Mondo
3. Sharkia

Mancarurile care au iesit cel mai mult in evidenta si i-au impresionat pe evaluatori (in ordine alfabetica):

• Bacalhau - Dancing Lobster
• Black code marinat in miso cu piure de gulie - Loft
• Bluefin tuna tartare - Le Vivier
• Burrata - Belli Siciliani
• Crab & Scallops cu sos de lamaie - Poesia
• Creveti in sos de unt si usturoi - Mesogios
• Ebi-Ten Udon - Yuki
• Grande Mariscada - Dancing Lobster
• Halibut cu hamburger de quinoa si piure de cartofi dulci - Prime
• Kibbeh Nayeeh - Four Seasons
• Kofta pe betisor de scortisoara - Sharkia
• Muhamara - Piccolo Mondo
• Paccheri cu creveti rosii sicilieni - Isoletta
• Pizza Margherita - Borgo Margherita
• Rapane la tigaie - Cherhanaua Ancora
• Rasol de oaie cu orez arabesc - Octopus
• Risotto cu dovlecei, alune si cafea - Roberto’s
• Tagliatelle cu vita si sos de sofran - Caffe Citta
• Tartar de carbineros - La Pescaderia by Alioli
• Tartar de ton - Joseph by Joseph Hadad
• Tokana de peste si fructe de mare - Raionul Floreasca
• Tomahawk (black angus USA) - Red Angus
• Tuna tataki cu sos ponzu jalapenos - ZenSushi
• Ramen Yokohama - Kanpai

Restocracy (www.restocracy.ro) este un sistem de evaluare a restaurantelor de catre George Butunoiu si alti evaluatori independenti, de prezentare si de autoprezentare a restaurantelor, lansat in martie 2017. Lista Restocracy include 200 cele mai bune restaurante din Bucuresti.

Sursa foto: Facebook Le Bistrot Francais

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Citește și
Studiu: Aerul poluat are legătură cu ratele mari de decese din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri