20 Martie 2021

Șase insule, deschise turiștilor, care au o rată scăzută de transmitere a COVID



Instituirea unei liste galbene care condiționează călătoriile românilor la nivel internațional a făcut ca insulele, izolate sau nu, să devină principala alegere a turiștilor. Iată șase dintre insulele care s-au deschis turiștilor și au și reușit să țină sub control răspândirea pandemiei, aplicând și măsura prin care turiștii ar putea lucra de acasă, potrivit CNBC.

Anguilla

Mica insulă din Caraibe, Anguilla, s-a deschis turiștilor în luna noiembrie a anului trecut. Cu toate acestea, Anguilla a înregistrat doar 18 cazuri de coronavirus.

Turiștii se pot caza în hoteluri sau vile și pot lua masa în restaurantele din zonă. De asemenea, aceștia pot juca golf, pot face scuba dive și diferite excursii programate, atâta vreme cât acestea sunt certificate de guvern.

Turiștii pot aplica pentru ”o vacanță scurtă”, adică mai puțin de trei luni, prețul fiind în jur de 250 de dolari/ persoană. Studenții sau cei care lucrează de acasă pot opta pentru o formă de nomad, care costă aproximativ 2.000 de dolari/ an.

Turiștii din Marea Britanie sunt cei care au nevoie de pre-aprobare pentru a intra pe teritoriul insulei, dar și de un test COVID negativ. În plus, acestora li se impune și o perioadă de carantină de 10 sau 14 zile, depinzând de scopul vizitei.

Nu în ultimul rând, rata de vaccinare a populației din zonă este de 26%, campania începând pe 26 februarie.

Sursa Foto: Shutterstock


Sfin?>ii Kitts ?(TM)i Nevis

Insula Sfinții Kitts și Nevis a înregistrat 41 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.

Când și-a redeschis granițele, în urmă cu patru luni, autoritățile locale nu au impus reguli pe categorii de risc, acestea motivând că riscul e același de oriunde ar proveni oamenii.

Toți cei care vor să vină pe insulă au nevoie de aprobare și trebuie să prezinte un test COVID negativ, indiferent de statut, incluzând copiii și persoanele vaccinate. Însă testul solicitat de autorități este ușor particularizat: trebuie făcut cu 48 sau 72 de ore înainte de plecare, e necesar ca acesta să fie nazofaringian, de tip RT- PCR și trebuie realizat în laboratoare care au ISO/IEC 17025 standard.

Spre exemplu, testele efectuate în laboratorul american al companiei LabCorp nu sunt acceptate. Însă un reprezentant al turismului din insulă a precizat că turiștii pot trimite email-uri despre teste.

Turiștii care ajung pe cale aeriană trebuie să rămână în hotelul în care sunt cazați pentru o săptămână, putând interacționa cu personalul hotelier. Cei care au un test negativ în a opta zi pot ieși în împrejurimi, pe insulă.

Turiștii din Marea Britanie nu sunt încă ”permiși” pe insulă.

Insula Sfinții Kitts și Nevis are o populație de 53.000 de locuitori, cu o rată de vaccinare de 10% din populație, campania începând pe 10 martie.

Sursa: Shutterstock

Macao

Deși regiunea istorică Macao se află în peninsula legată de China continentală, Macao este în sine o atracție turistică datorită multitudinii cazinourilor din zonă.

Asemenea Hong-Kong-ului, Macao este un ”segment” administrativ special al Chinei. Și deși zona este vizitată de turiști din China, Hong Kong și Taiwan, Macao tot reprezintă 20% din populația lumii.

Perioada de carantină este cuprinsă între zero ( pentru turiștii chinezi) și 21 de zile (pentru turiștii din Hong Kong). Cazinourile s-au umplut când Macao a anunțat, luna trecută, că turiștii pot intra fără test negativ.

Vezi și: China va interzice accesul turiștilor care nu sunt vaccinați cu ser chinezesc

Macao are o populație de 650.000 de oameni și a înregistrat 48 de cazuri de coronavirus, chiar dacă China numără diferit infectările, excluzând pacienții asimptomatici.

Campania de vaccinare în Macao a început în februarie, fiind utilizat vaccinul Sinopharm.

Sursa: Shutterstock


Grenada

Grenada are o populație de aproximativ 112.000 de locuitori, având confirmate 148 de cazuri de coronavirus în total.

Turiștii care nu vor să se complice în călătorii vor aprecia condițiile turistice impuse de Grenada.

Înainte de plecare, turiștii trebuie să își facă rezervare pentru cazare, să completeze un certificat de călătorie și să prezinte un test COVID negativ.

La sosire, turiștii intră în carantină și fac un test COVID în a cincea zi, cu rezultat după două zile.

După aceea, turiștii pot părăsi camera de hotel și se pot plimba pe insulă.

Campania de vaccinare în regiune nu este atât de evoluată, mai puțin de 1% din populație primind o doză de vaccin din 16 februarie.

Sursa Foto: Shutterstock

Dominica

Cu 40.000 de locuitori mai puțin decât Grenada, insula Dominica a înregistrat 151 de cazuri de coronavirus.

Insula s-a deschis turiștilor în august 2020. Începând cu luna octombrie, Dominica, plasată între Martinique și Guadeloupe, a lansat un program intitulat ”Sigur în Natură”, prin care turiștii pot sta în anumite unități de cazare și pot folosi mijloace de transport certificate pentru maximum șapte zile.

Este ceea ce Dominica numește ”experiență ghidată”.

Această regulă se aplică turiștilor care vin din regiuni considerate cu risc epidemiologic ridicat, precum SUA, Canada, Marea Britanie, Franța sau Japonia. În plus, unii dintre turiști sunt monitorizați, având loc discuții telefonice sau în persoană.

Cât despre campania de vaccinare, circa 10% din populația a fost vaccinată începând cu 1 martie.

Sursa Foto: Shutterstock


Insulele Britanice Virgine

Cu o populație de 30.000 de locuitori, Insulele Britanice Virgine au mai puțin de o treime din populația Insulelor Virgine din Statele Unite. Cât despre cazurile de coronavirus, și aici diferența este notabilă, Insulele Britanice înregistrând un total de 153 de infectări, față de 2.744.

Insulele s-au redeschis turismului pe 1 decembrie, solicitând turiștilor să se testeze COVID înainte de sosire. În plus, aceștia trebuie să își descarce și o aplicație de urmărire a deplasărilor, dar și să respecte o perioadă de carantină de patru zile în unitatea de cazare.

Toți cei care își fac test în a patra zi de carantină se pot plimba pe insulă.

Cât despre vaccinare, aproximativ 15% din populație a primit o doză începând cu 5 martie.

Sursa Foto: Shutterstock




Citeste si