Care sunt acele criterii care te conving să cumperi un anumit obiect vestimentar? Probabil că unul dintre cele mai importante este calitatea sa, care îți garantează de altfel confortul în timpul purtării și, totodată, rentabilitatea investiției - pentru că da, îmbrăcămintea și accesoriile reprezintă o investiție în imaginea noastră și nu numai.

Există o mulțime de alte motive pentru care ar trebui să achiziționezi doar haine de calitate, iar cele mai importante 4 dintre acestea sunt următoarele:

1. Hainele de calitate sunt croite cu atenție la detalii

Îmbrăcămintea de calitate este obținută în urma procese de fabricație stricte, care nu permit greșeli de execuție. Practic, a plăti suplimentar pentru achiziția unor obiecte vestimentare calitative înseamnă a sprijini companiile care acordă atenție modului în care sunt realizate produsele lor. Brandurile prestigioase din industria fashion utilizează materiale cu proprietăți remarcabile, care rezistă mai mult timp chiar și purtărilor repetate. În plus, marii producători din segmentul de fabricare a pieselor de îmbrăcăminte evită folosirea unor substanțe toxice care, așa cum se întâmplă în cazul hainelor de slabă calitate, pot avea mirosuri neplăcute, se pot decolora și pot provoca iritații și disconfort în timpul purtării.

2. Vei arăta mai bine purtând haine de calitate

Nu în ultimul rând, cu cât hainele pe care le cumperi au o calitate mai bună, cu atât ele vor arăta mai bine pe tine. Deși ai putea crede că nu există diferențe notabile între tricourile de bărbați mai scumpe și cele mai ieftine, ai putea să fii surprins; cu siguranță, analizându-le pe ambele vei observa cât de mult se deosebesc. Cu siguranță, după doar câteva spălări, tricoul cu o calitate mai slabă își va pierde forma, se va decolora și va arăta inestetic atunci când îl porți. În cazul unei haine de calitate, aceste efecte nedorite vor fi evitate pentru o perioadă lungă de timp, dacă sunt îngrijite corespunzător.

3. Investind în îmbrăcăminte de calitate economisești bani

Am stabilit deja că îmbrăcămintea de calitate este mai durabilă, de aceea aceasta va trebui reînnoită mult mai rar. De exemplu, în loc să cumperi un palton nou, dar de slabă calitate, în fiecare an timp de 5 ani, o investiție mult mai avantajoasă este să alegi un palton de calitate care se va menține într-o stare impecabilă pe toată această durata. În acest mod, vei economisi sume considerabile. Dacă nu ești convins, fă acest experiment și notează, comparativ, câți bani cheltui, inutil, pe haine ieftine care se degradează rapid și cât te costă hainele mai bune, pe care le cumperi rar.

4. Alegând haine de calitate protejezi natura

Așa cum spuneam, hainele de calitate sunt realizate din materiale de calitate, cel mai adesea din țesături naturale. Acestea nu doar că sunt sănătoase pentru pielea sensibilă și nu creează alergii, ci sunt și prietenoasă cu planeta. În plus, optând pentru haine care se rup rapid și se strică ușor nu facem decât să contribuim să umplerea depozitelor de deșeuri.

Fiecare dintre noi merită să poarte haine de calitate, așadar data viitoare când mergi la cumpărături nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea obiectelor de îmbrăcăminte pe care le achiziționezi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri