Diminețile pot fi foarte grele mai ales atunci când este luni și ai o zi importantă, plină de activități la muncă. Există însă câteva obiceiuri pe care le poți face de dimineată pentru a-ți începe ziua cu energie. Iată patru sfaturi de a-ți începe o zi importantă în forță, potrivit Huffington Post.

Scrie o listă cu ce activități ai de făcut pentru ziua respectivă

Sursă foto: Unsplash

Specialiștii îți recomandă să prioritizezi lucrurile în funcție de ce este mai important, mai critic în acea zi sau chiar să rezolvi prima dată activitățile mai puțin plăcute. Începe cu sarcinile care sunt critice în timp și importante, apoi poți rezolva restul activităților.

O altă modalitate bună este de a scrie pe o foaie lucrurile de care te temi cel mai tare: o întâlnire importantă, o sarcină grea de rezolvat sau poate o conversație mai dificilă pe care ar trebui să o porți cu șeful sau colegul tău. Primele 20 de minute după ce te-ai trezit sunt un moment bun pentru a face acest lucru. Specialiștii recomandă să notezi și ce sentimente ai cu privire la ziua din fața ta, fără a modifica prea mult modul în care te exprimi, pentru 15 minute.

Ești o persoană matinală? Organizează-ți ziua în funcție de acest aspect

Dacă ești o persoană care tinde să adoarmă devreme și să se trezească dis-de-dimineață, atunci abordează cele mai dificile sarcini ale zilei dimineața, când vei fi odihnit. Lăsă sarcinile mai mai puțin critice în ziua în care vei fi mai obosit.

Dacă în timpul noții dorești să te culci mai târziu și să te trezești la fel de târziu, atunci vei funcționa cel mai bine în timpul zilei și nu de dimineață. Începe ziua de lucru abordând sarcini care nu necesită multă gândire, cum ar fi verificarea e-mailurilor, și lăsă lucrările dificile mai târziu deoarece vei putea fi mai alert.

Deschide perdelele și lasă lumina soarelui să te trezează

Sursă foto: Pexels

Specialiștii spun că primul pas pe care să îl faci atunci când te trezești de dimineață este să deschizi larg perdelele și draperiile pentru a lăsa lumina soarelui să intre în dormitorul tău.

Astfel, lumina puternică a soarelui va ajuta organismul să știe că este dimineață și te va face să fii mai atent și mai pregătit pentru o nouă zi plină de evenimente importante.

Fă exerciții de respirație înainte de a începe munca

Specialiștii spun că înainte de a deschide laptopul sau calculatorul, poți face exerciții de respirație care durează doar 60 de secunde. Reducerea ritmului respirației la șase sau mai puține respirații pe minut activează sistemul nervos, oferindu-ți o stare de calm și control pentru restul zilelor de muncă.

Cea mai simplă modalitate este a de inspira în timp ce numeri până la patru și să expiri cât timp numeri până la șase. Poți repeta acest lucru de șase ori. Este o tehnică bună de utilizat pe parcursul zilei, când observi că stresul a crescut.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri