În cel mai mare ”experiment de muncă de acasă”, milioane de angajați lucrează în această propria locuință, iar pentru mulți este prima dată când fac acest lucru. Munca de acasă poate parea idealul pentru mulți, însă realitatea este că poate fi chiar mai dificilă decât cea de la locul de muncă, dacă nu există o organizare. Iată câteva idei.

1. Imbracă-te

Pentru unele persoane, perspectiva de a rămâne în pijamalele lor toată ziua este cel mai chinuitor aspect al muncii de acasă. Dar spălarea și îmbrăcarea nu numai că îți vor îmbunătăți starea de spirit, ci te vor pregăti psihologic să începi munca, scrie BBC.

Opțiunea de a purta acasă o ținută de afaceri depinde de tipul vostru de persoană și de natura jobului pe care îl aveți. Unii oameni consideră că îmbrăcarea formală este utilă mai ales în situțiile în care este necesar să apeleze video pe cineva. Însă, pentru mulți alții, schimbarea poate fi chiar și doar în tricou și blugi.

Citește și Munca de acasă: Sfaturi importante pentru a lucra eficient, când ai biroul acasă, alături de familie

2. Stabilește limite

Dacă ești angajat la o companie, probabil că vei avea ore de lucru setate și este important să respecți acest aspect și atunci când lucrezi de acasă. Fii gata să începi ziua în același timp în care ai ajunge în mod normal la birou sau locul de muncă și să îți termini ziua în același timp.

Em Sheldon, blogger și scriitor independent, spune că se lipește de o rutină în timp ce lucrează de acasă. Ea sfătuiește „să te culci la o oră rezonabilă, astfel încât să dormi suficient și apoi să te trezești la ora ta obișnuită”.

La sfârșitul unei zile de muncă, este mai bine să oprești computerul și să faci ordine printre hârtii și alte obiecte. Creeaza-ți un spațiu într-o zonă separată din casa, unde poți încropi un birou cu scaun reglat corespunzător, similar cu cel de la locul de muncă. Specialiștii sfătuiesc să îți ajustezi scaunul, astfel încât să puteți utiliza tastatura cu încheieturile și antebrațele drepte și la nivel cu podeaua.

Dacă există alte persoane în casă, găsirea unui spațiu în care nu ești probabil să fii deranjat este esențială.

De asemenea, este important să nu exagerezi cu mesajele, spune Ross Robinson, care administrează o echipă de freelanceri la firma sa de consultanță Ignata. "Mulți oameni tind să comunice prea mult atunci când lucrează de acasă - fie vor să fie„ văzuți ", fie pentru a se asigura că oamenii știu ce fac”, a spus acesta.

3. Răspunde la telefon

Dacă lucrezi de acasă, cel mai probabil că vei fi singur, astfel încât nu vei fi distras de conversațiile colegilor și de alte zgomote de birou.

Când lucrezi de la birou, ai mai multe șanse să te angajezi în discuții cu colegii, dar atunci când lucrezi de acasă, ai putea petrece toată ziua fără să vorbești cu nimeni care poate fi izolat.

Fa-ți timp și pentru conversații reale, la telefon, mai degrabă decât să te bazezi pe e-mail și mesagerie instant.

Poți citi și Munca de acasă: Top abilități care te ajută să muncești eficient din biroul de acasă

4. Fă pauze regulate

Este bine să ai o rutină atunci când lucrezi de acasă, dar munca nu ar trebui să devină monotonă.

Și nu ar trebui să rămâi lipit de ecran toată ziua. Este important să faci pauze obișnuite de la calculator și să te ridici de pe birou și să te miști, exact așa cum ai face într-un birou.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri