VARD, unul dintre cei mai mari designeri și constructori de nave maritime din lume, a anunțat că va construi primul ”iaht de linie rezidențial” din lume, a cărui principale etape de construcție vor fi efectuate în șantierul companiei din Tulcea.

Superiahtul se va numi „Somnio” și va fi un gigant de 33.500 de tone, 222 de metri lungime și 27 de metri înălțime.

Somnio va include 39 de apartamente de lux și este așteptat să fie livrat în 2024, iar construcția lui va începe în șantierul naval VARD din Tulcea.

Designul lui Somnio este creat de două companii, Tillberg Design din Suedia și Winch Design din Marea Britanie, iar costul proiectului este estimat la 500 de milioane de euro.

Somnio(Sursa foto: Vard.com)

Citeste si:
Acesta este noul iaht Lamborghini, disponibil într-o ediție limitată
Lamborghini dezvăluie iahtul...

Va fi cel mai mare vas din istoria companie noastre și va realizat cu ajutorul implicării unui număr mare de designeri și constructori din rețeaua de facilități de producție a VARD din întreaga lume”, a declarat Attilio Dapelo, General Manager for Business Unit Cruise al VARD.

Căpitanul Erik Bredhe, cofondatorul companiei care a comandat construcția iahtului de lux și care va da și numele vasului, afirmă că Somnio, care înseamnă „a visa” în latină, va fi cel mai mare iaht din lume ca lungime și volum.

„Abia așteptăm să vedem acest iaht superb navigând în 2024”, a spus norvegianul.

Potrivit unui comunicat publicat de VARD, iahtul ar trebui să fie livrat în primăvara anului 2024 în Norvegia.

Citeste si:
FOTO: Iahtul de lux care se transforma intr-un submarin
Carapace, iahtul de lux care...

Până atunci, construcția lui va începe în portul VARD din Tulcea, unde va fi realizată uriașa carenă a navei și faza de echipare. Apoi va fi trimis în Norvegia către subsidiara Vard Søviknes, care-l va preda proprietarului.

Sursa foto: Vard Tulcea - Facebook

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri