S-au tot schimbat restaurantele și cafenelele în mini-mallul din Pipera Voluntari, lângă hotelul Tecadra, pe nume Strip. Acum am găsit așa: Zahra, Liar Lounge, Pizza Bonita, un ZenSushi pe cale să se deschidă, Starbucks și Gourmanderie care erau și la ultima vizită, și Ferma Baciu, acesta despre care scriu acum.

Au fost magazin de carne și băcănie până de curând, mi s-a spus, și de două luni doar, din mai 2021, au deschis ca restaurant. Cu băcănia și carmangeria într-un colț, în spate, lângă bucătăria la vedere de după un perete de sticlă. Sunt cărnurile de la ferma lor de animale de lângă București, de la care își trag și numele.

Au un singur salon, destul de mare, continuat spre stradă cu o terasă acoperită, fără perete vara, cu care face corp comun. E bine amenajat, un concept unitar, mobilier și materiale de calitate, totul nou-nouț, desigur. Mese din lemn, banchete și scaune comode de catifea, plante naturale.

Clienții fumează înăuntru, chelnerii le zâmbesc.

Ferma Baciu e o steak house, cu un meniu scurt, dar interesant, bine făcut. M-am convins că e un chef talentat pe acolo când mi-au adus un tartar de praz cu coquilles St. Jackues, surprinzător de bun.

Mușchiul de vită a fost bun, dar nimic special, ceea ce a făcut ca să-mi placă mai mult micii din carne de vită, mari și destul de buni, chiar dacă ceva mai sărați decât ar fi fost cazul.

Serviciul foarte lent, am așteptat mult. Chelnerul ursuz, la început mi s-a părut că are ceva cu mine, la cât de urât mă privea. Dar se pare că așa e el, sau poate că avea o zi cu adevărat proastă chiar atunci. Prețurile normale, ceva clienți erau în zi de weekend la prânz.

Prietenii mei care locuiesc în Pipera din Voluntari spun că Ferma Baciu au ajuns repede cunoscuți și recunoscuți în comunitatea lor, că e considerat un restaurant bun, serios, de încredere, așa că îi prevăd un viitor lung. Era și timpul, pentru că oamenii aceia se tot suiau în mașină ca să vină în București pentru o masă pe măsura gusturilor și conturilor lor din bancă...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri