După aproape cinci ani petrecuţi în publicitate, din dorinţa de schimbare și de libertate creativă, Kristina Dragomir a reușit să construiască în anul 2006, un brand în jurul accesoriilor vestimentare, care s-a dezvoltat spectaculos odată cu cerinţa pieţii. Tot procesul a durat aproape un an până când Kristina a reușit să utileze complet atelierul de creație deschis în București, situat pe strada Eforie.

„Mă consider un artist autodidact și multidisciplinar, care a reușit să creeze o mulțime de modele cu caracter interpretativ, încă de când mi-am fondat marca personalizată de accesorii și pălării de avangardă”, a declarat Kristina Dragomir într-un interviu acordat wall-street.ro.

Antreprenoarea a urmat toate etapele unei educaţii plastice, începând cu “Liceul de Artă” și continuând cu “Universitatea Naţională de Artă” – Licenţă, Master şi Doctorat în arte vizuale. Kristina a devenit o figură cunoscută pe scena modei românești și, ulterior, pe cea a modei internaționale, datorită accesoriilor inedite și pălăriilor imaginative.

Designerul alege în general să lucreze cu materiale, texuri și compoziții diferite atunci când creează pălăriile pline de farmec. Procesul de creație poate dura până la două săptămâni, în funcție de materialele folosite și de complexitatea modelului. Aceasta folosește des pielea în confecționarea pălăriilor, cât și cele două materiale couture, parasisal-ul și sinamay-ul, pentru a crea luminozitate pălăriei.

Citește și Tânăra care dă o nouă viață materialelor vechi: brandul de modă născut din pasiunea unui copil de 11 ani

De la Casa Regală din România, la Lady Gaga și Katy Perry

Kristina Dragomir a făcut cunoscute creațiile sale inedite atât în România, cât și mai ales în străinătate. Designul special al pălăriilor artistice a făcut ca piesele să se regăsească și în portofoliul celor mai renumite concept store-uri din lume ajungând să fie susținute și de patronajul Casei Regale din România.

Sursă foto: Facebook/Kristina Dragomir

Creațiile inedite ale Kristinei au trecut granița și au ajuns să fie purtate de unele dintre cele mai cunoscute nume din străinătate precum Lady Gaga, Katy Perry, Elle Fanning, Rita Ora sau Kendall Jenner.

„Sincronizarea pălăriilor personale cu moda internaţională a fost benefică pentru că a susținut o etapă de înnoire a formelor, ce au reușit sa fie incluse în portofoliul Muzeului de Artă Contemporană din Chicago și să fie selectate în primele 50 Best Design Worldwide”, spune Kristina Dragomir.

Sursă foto: Facebook/Kristina Dragomir

Citește și [FOTO] Afaceri românești: Povestea pălăriilor inedite la comandă, începută cu 50.000 euro

Cum arată colecția exclusivă cu pălării inspirate din Brașovul interbelic

Începând cu luna septembrie, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului a lansat Expoziția „Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”. Vizitatorii pot proba și admira pălăriile unicat inspirate din acea perioadă.

Kristina Dragomir a creat piese inspirate de moda anilor 1920-1930, care au fost expuse în zona de entertainment a expoziție. Prin imortalizarea momentului, participanții au făcut un salt într-o secvență ilustrată din Brașovul de altădată.

Sursă foto: Kristina Dragomir

„Chiar dacă pălăriile sunt expresia numeroaselor schimbări ale gustului colectiv, ele au rămas la fel de interesante, atât pentru timpurile trecute, cât și pentru cele prezente, rămânând legate de ideologia unei epoci, a unei mode și a unor tendințe”, povestește designerul.

Kristina a început să colaboreze cu muzeul din Brașov la inițiativea curatorului expoziției Oana Țigănuș, care și-a propus să creeze o călătorie în timp, urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare erau în acord permanent cu moda Europei occidentale.

Citește și Designerul care transformă PET-urile în bijuterii. Cum arată accesoriile din sticle reciclate

Sursă foto: Kristina Dragomir

„Din păcate, vizitatorii nu vor putea achiziționa aceste modele deoarece ele fac parte din colecții private, printre care se numără și Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului”, precizează antreprenoarea.

Vernisajul expoziției „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic” are loc până în luna noiembrie inclusiv. Dacă evenimentul ți-a atras atenția, mai este timp să vizitezi pălăriile inspirate din Brașovul interbelic, create de Kristina Dragomir.

Sursă foto: Kristina Dragomir

Sursa foto: Facebook/Kristina Dragomir

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri