Căile ferate din Europa au o istorie îndelungată, iar odată cu nevoia de a proteja mediul înconjurător și de reduce amprenta de carbon, acestea revin în atenția turiștilor. În plus, reprezintă o modalitate ieftină și la îndemână pentru a cunoaște orașele europene. Mai mult decât atât, unele rute sunt de mare viteză, iar turiștii pot traversa mai multe orașe într-o zi (doar 3 ore și jumătate de mers între Londra și Amsterdam, spre exemplu). Iată câteva tururi pe care le puteți face cu trenul prin Europa, potrivit Euronews.com.

Berna

Capitala Elveției, potrivită pentru vederi și cărți poștale, este situată pe malul râului Aare, fiind înconjurată de Alpii înzăpeziți. De asemenea, găzduiește 6 kilometri de galerii comerciale, pline de baruri, cafenele și magazine de artizanat.

Pentru cele mai bune priveliști asupra orașului medieval Altstadt (orașul vechi), puteți urca cele 344 de trepte până în vârful Catedralei Berna, cel mai înalt turn al bisericii din țară, la 101 de metri altitudine.

Cât despre trenuri, cele directe circulă spre Berna din Paris și Frankfurt în 4 ore și jumătate. Iar de la Bruxelles și Londra, călătoria durează 7 ore și jumătate cu o singură schimbare.

Florența

Florența este o destinație ideală pentru cei care preferă să doarmă în tren. În plus, orașul este o atracție gastronomică foarte bine dezvoltată.

Orașul pune accent pe mâncăruri locale, durabile și de sezon, dar și delicii toscane, cum ar fi schiacciata și friptura aromată florentină.

Trenurile de noapte ajung la Florența în 10 ore de la Munchen, ceea ce face din oraș o destinație ideală pentru vacanțele cu trenul de dormit. De la Geneva, călătoria durează mai puțin de 6 ore și jumătate.

Amsterdam

Cu o gară internațională în centrul orașului, Amsterdarmul devine un nod feroviar important.

Datorită pictorilor celebri precum Van Gogh și Rembrandt, Amsterdam este și un oraș al artei iconice, fiind ușor de înțeles de ce capitala Olandei este considerată unul dintre centrele culturale ale Europei.

Puteți lua un tren direct de la Frankfurt la Amsterdam în patru ore, de la Londra în puțin peste 3 ore și jumătate, iar de la Paris în trei.

Sevilla

Deși mai îndepărtată, Sevilla din sudul Spaniei este o destinație vibrantă, potrivită pentru aventurieri. Acesta este un oraș plin de istorie, cu atracții arhitecturale, de la cea mai mare catedrală gotică din lume până la impresionantul palat regal Alcázar. Un cadru de alei întortocheate și dansuri flamenco devin principalele atracții pentru turiști.

Sevilla este la 2 ore și jumătate cu trenul direct de la Madrid. O călătorie din Paris sau Lisabona durează între 12 și 13 ore.

Koln

Orașul german Köln este un amestec fascinant de ziduri romane antice și biserici medievale. Turnurile gemene ale catedralei Kölner Dom sunt o parte emblematică a orizontului, pentru care merită să urcați 533 de trepte. Această structură găzduiește, de asemenea, cel mai mare clopot din lume, cu o greutate de 24 de tone.

Puteți călători la Köln din Londra în 4 ore și jumătate, cu o schimbare la Bruxelles. De la Paris, călătoria directă este de trei ore, ceea ce o face o opțiune ideală pentru vacanțele cu trenul în Europa.

Bordeaux

Pentru iubitorii de vin, Bordeaux este destinația ideală, având hectare de podgorii în apropiere.

Aici puteți vizita câteva dintre sutele de proprietăți viticole aristocratice sau casteluri, pentru a afla mai multe despre procesul de producere a vinului și pentru a gusta produsul final. În oraș, muzeul ultramodern Cite du Vin este raiul soiurilor de vin.

Bordeaux este la două ore cu trenul de Paris. Puteți ajunge acolo din Londra sau Amsterdam în aproximativ 5 ore și jumătate, cu o schimbare, sau în 4 ore și jumătate de la Bruxelles.

Viena

Capitala Austriei, cunoscută și ca Orașul Muzicii datorită unei moșteniri care include Mozart, Beethoven, Brahms și Strauss, este o altă destinație care poate fi vizitată cu trenul.

Puteți vizita renumitul Musikverein, unde cântă Orchestra Filarmonicii din Viena sau puteți explora exponatele interactive de la muzeul inovator Haus der Musik. Alternativ, descoperiți moștenirea imperială lăsată de habsburgi la Palatul Hofburg, care datează din secolul al XIII-lea și este unul dintre cele mai mari complexe de palate din lume.

Puteți ajunge la Viena de la Paris în 10 ore, cu o singură schimbare, sau de la Bruxelles în 11 ore. O călătorie directă de la Frankfurt durează șase ore și jumătate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri