Consiliul Director al Rețelei Naționale a Muzeelor din România a aprobat noul proiect intern ”Noaptea Muzeelor la Sate” sau ”Nocturna Rurală”.

Prima ediție va avea loc în anul 2023, probabil în luna septembrie, și se va adresa exclusiv muzeelor, colecțiilor și caselor memoriale localizate în comune și sate din România, unele aflate în subordinea unor instituții publice (complexe muzeale, muzee județene etc.) sau altele provenite din mediul privat sau non-guvernamental.

Ediția va fi derulată în parteneriat cu organizații active în valorificarea patrimoniului cultural rural, care au dezvoltat proiecte în beneficiul muzeelor de la sate.

În principiu, desfășurătorul evenimentului va păstra logica de promovare și de reprezentare pe care RNMR o practică cu ocazia Nopții Muzeelor.

Muzeele membre ale RNMR care dețin case memoriale sau muzee în zonele rurale sunt rugate să participe cu toate aceste entități muzeale la prima ediție pentru a asigura succesul proiectului încă din faza de debut. Nu există restricții pentru aceste muzee de a participa și la ediția clasică a Nopții Muzeelor din luna mai.

Retail jobs

Ideea acestui proiect este de a dinamiza și de a valorifica colecțiile muzeelor din mediul rural și de a le face cunoscute mult mai bine publicului larg. De asemenea, urmărim crearea unor obișnuințe culturale care să contribuie la creșterea gradului de atractivitate turistică a mediului urban.

Sursa foto: Rețeaua Națională a Muzeelor din România/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri