Aflata la a zecea editie, Noaptea Europeana a Muzeelor este sarbatorita in noaptea de 17 spre 18 mai de aproximativ 3.000 de institutii de pe intreg continentul, dar si de muzeele din Romania, care isi asteapta publicul pana tarziu in noapte la expozitii, concerte, spectacole, proiectii si ateliere interactive, scrie Mediafax.

Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeasi noapte, scenarii diferite”, coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, imbogateste in acest an evenimentul prin promovarea a unui circuit pentru public intre muzeele din Bucuresti, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Bucurestenii isi pot planifica vizita cat mai eficient utilizand hartile tiparite cu organizatiile participante, disponibile la sediile muzeelor in noaptea respectiva sau in format electronic pe site-ul evenimentului, precum si aplicatia pentru telefoanele mobile.

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare si longevive evenimente culturale destinate publicului larg sarbatorit la nivel european. Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, manifestarea atrage anual in Romania sute de mii de participanti. Noaptea Muzeelor are loc in fiecare an sambata, in jurul datei de 18 mai - Ziua Internationala a Muzeelor, sarbatoare instituita de International Council of Museums (ICOM).

Citeste si:
Top 10 cele mai vizionate seriale pe Netflix: FRIENDS pierde locul 1
Top 10 cele mai vizionate...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lantul de cinematografe Happy Cinema deschide o locatie in Bacau