Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeasi noapte, scenarii diferite”, coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, imbogateste in acest an evenimentul prin promovarea a unui circuit pentru public intre muzeele din Bucuresti, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Bucurestenii isi pot planifica vizita cat mai eficient utilizand hartile tiparite cu organizatiile participante, disponibile la sediile muzeelor in noaptea respectiva sau in format electronic pe site-ul evenimentului, precum si aplicatia pentru telefoanele mobile.

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare si longevive evenimente culturale destinate publicului larg sarbatorit la nivel european. Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, manifestarea atrage anual in Romania sute de mii de participanti. Noaptea Muzeelor are loc in fiecare an sambata, in jurul datei de 18 mai - Ziua Internationala a Muzeelor, sarbatoare instituita de International Council of Museums (ICOM).

Sursa foto: MediafaxFoto