Doi români au plătit 13.500 de lei pentru o vacanță de 14 nopți, în regim all inclusive, la un hotel din stațiunea Olimp, de pe litoralul Mării Negre, aceasta fiind cea mai scumpă rezervare înregistrată până acum de touroperatorul Litoralulromânesc.ro.

Dacă cea mai scumpă vacanță reprezintă o rezervare de 14 nopți, cea mai lungă vacanță de pe litoralul românesc, până la acest moment, numără 30 de nopți.

În continuare, cele mai aglomerate stațiuni de la malul mării rămân Eforie Nord și Mamaia.

„De altfel, în această privință se menține trendul ultimilor ani. Explicația stă și în faptul că în cele două stațiuni capacitatea de cazare este mult mai mare decât în alte stațiuni de pe litoralul nostru; în plus, sunt unități de toate categoriile și pentru toate bugetele de vacanță”, a declarat Ionuț Nedea, proprietarul Litoralulromânesc.ro.

În plus, acesta a precizat că, în ultima perioadă, românii au început să facă rezervări și pentru mijlocul săptămânii, pentru a evita aglomerația din weekend.

”Am inregistrat o creștere a rezervărilor făcute pentru zilele de luni până joi, turiștii încercând, în acest fel, să evite zilele aglomerate ale weekend-ului. De asemenea, mulți români preferă locații cu o capacitate mai mică de cazare sau unități noi, în care standardele de igienă să fie ridicate”, a mai spus Nedea.

Bineînțeles, din planul vacanțelor de vară din 2022 nu lipsesc solicitările amuzante sau inedite.

”Cel mai recent exemplu care îmi vine în minte e despre un turist care a cerut ca hotelul să nu fie prea aproape de plajă pentru că îi este frică să nu vină valurile peste el”, a completat proprietarul touroperatorului.

Turiștii străini, pe plajele românești

Numărul turiștilor străini nu depășește, în general, pragul de 10% din totalul celor care își petrec vacanțele pe litoralul românesc, potrivit informațiilor oferite de Nedea.

”Stațiunea preferată de turiștii străini este Mamaia, însă avem rezervări și pentru sudul litoralului. În medie, aceștia rezervă vacanțe de cinci nopți”, a adăugat Nedea.

Nu în ultimul rând, touroperatorul precizează că numărul rezervărilor efectuate anul acesta îl va depăși pe cel din 2019, pre-pandemic, așa cum s-a întâmplat și în 2021. Însă revenirea turismului la pragurile de dinainte de pandemie este puțin probabilă până la finalul lui 2022.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri