De la teatru, picnic în natură până la un festival al cărților, unde puteți cumpăra volume chiar și cu 5 lei, iată câteva evenimente la care puteți participa în acest final de săptămână.

De la Maria Tănase la Edith Piaf, prin Micul Paris

Jezebel aka Izabela Barbu acompaniată de pianistul Alexandru Burca și de Dan Încroșnatu, un virtuoz al percuției, vine în atenția publicului cu un concert ce vă va purta într-o călătorie a anilor de glorie ai Bucureștiului de odinioară.

Concertul va avea loc mâine, 16 iulie, la Grădina Alhambara, începând cu 20.30.

Comedia „Terapie în trei”

Comedia „Terapie în trei” - orice căsnicie poate fi salvată, dar întotdeauna e nevoie de… trei și de o rețetă anume a succesului. Se ia o soție nefericită, un soț nehotărât și un psiholog nonconformist.

Evenimentul va avea loc duminică, 17 iulie, la Teatrul Roșu, începând cu 19:00.

Art Safari

Cele două expoziții simultane marca Art Safari și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, rezultate în urma schimbului de exponate, pot fi vizitate până pe 17 iulie inclusiv.

Retail jobs

Biletul Antipa pentru Art Safari oferă acces și la Muzeul Antipa până duminică inclusiv.

 • La Art Safari, în Palatul Dacia-România, din strada Lipscani nr. 18-20, pot fi văzute vedetele de la Antipa – celebra girafă, un leu, un leopard, antilope, un rinocer negru, un bou moscat și alte piese din colecțiile nevăzute ale muzeului de istorie naturală.
 • La Antipa, Art Safari organizează o expoziție temporară cu artă semnată de maestrul Theodor Aman, dar și cu operele artistei supercontemporane Irina Dragomir, recunoscute pentru culoare.

Sursa Foto: Art Safari/ The Storyalist

Picnic, muzică, cinema la Grădina Botanică

Weekend Sessions revin pe 16 și 17 iulie cu seri cu picnic, sesiuni de jazz, poezie contemporană, muzică clasică, pop indie, artiști locali, regizori tineri, cinema în aer liber, ateliere, yoga, mindfulness, wellness space, cortul terapeutic, expoziții, târg, antreprenori locali, sesiuni de lectură, lansări culturale, performance, explorare, descoperiri, invitați speciali, parteneri culturali, întâlniri, dar și natură urbană.

Citeste si:
TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș
TOP lucruri de făcut în acest...

Puteți participa la Weekend Sessions pe Șoseaua Cotroceni, nr. 32, de la 16.00 la 21.00. Un bilet costă 40 de lei, iar copiii sub 12 ani au intrarea gratuită.

Bazar de carte

Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită sâmbătă, 16 iulie, între orele 11:00-21:00, la o nouă ediție din acest an a bazarului de carte organizat pe terasa librăriei.

La Bazarul de carte puteți găsi sute de titluri la prețuri începând cu 5 lei.

Străzi deschise

Mijlocul verii se sărbătoreşte în Bucureşti cu un nou weekend pietonal la „Străzi deschise”. De la parada căţeilor, la paradă de modă pe biciclete, teatru, ateliere şi muzică, weekendul 16-17 iulie 2022 la „Străzi deschise” se anunţă a fi unul plin de evenimente pe traseele pietonale de pe Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi, în premieră, pe strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1.

Citeste si:
TOP lucruri de făcut în acest weekend în București
TOP lucruri de făcut în...
 • Zone pietonale / Străzi deschise 16-17 iulie 2022:
  • Pe parcursul celui de-al zecelea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate trei trasee pietonale, între orele 09:00 şi 22:00:
  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;
  • Strada Alexandru Constantinescu între Piaţa Domenii şi str. Căpitan Nicolae Grossu.
 • Program artistic / Străzi deschise 16-17 iulie 2022

În weekendul 16-17 iulie, „Străzi deschise” transformă Calea Victoriei, bulevardul Kiseleff şi strada Alexandru Constantinescu în locuri de joacă, de plimbare şi în scene de teatru în aer liber.

Din seria evenimentelor de pe Calea Victoriei, instalaţia participativă de pe faţada magazinului Muzica invită din nou trecătorii să contribuie cu mesaje pentru Bucureşti. Iar nelipsitul maraton al teatrului de păpuşi adus de Teatrul de Animaţie Ţăndărică se prelungeşte în acest weekend la trei ore de distracţie şi voie bună în faţa Muzeului Naţional de Artă al României.

Citeste si:
PMB face dezbatere publică privind utilizarea trotinetelor electrice
PMB face dezbatere publică...

Pentru prima dată la „Străzi deschise”, grupul de artişti meşteşugari Romartizana susţin, în ambele zile de weekend, ateliere şi demonstraţii de sculptură şi pictură pentru copii şi adulţi în zona magazinului Victoria. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor readuce pe Calea Victoriei „Parada căţeilor” sâmbătă, 16 iulie, de la ora 17.00. Ofertele educaţionale ale universităţilor din Bucureşti pot fi consultate la standurile pregătite de PROEDUS în faţa MNAR.

Tot în weekendul 16-17 iulie sunt prezentate două dintre proiectele câştigătoare ale Apelului deschis „Străzi deschise” – „The Dandy Run” şi „Orchestra Maestrului Hiran”.

Primul evenimeniment de modă pe două roţi din Bucureşti – „The Dandy Run” se întâmplă în acest weekend, pe Calea Victoriei. O plimbare urbană cu bicicleta în cele mai cool ţinute, „The Dandy Run” a ajuns la cea de-a 12-a ediţie şi invită bucureştenii sâmbătă, 16 iulie, să pedaleze cu stil pe bulevardele oraşului în cele mai prezentabile costume şi fuste de cycling. Punctul de întâlnire pentru cei care vor să participe în acest an la „Dandy Run” este Palatul CEC, unde sunt aşteptaţi sâmbătă, 16 iulie, la ora 20.00. Parada „The Dandy Run” începe de la ora 20.15 şi urmează pista de biciclete pe traseul Palatul CEC – Calea Victoriei – Şoseaua Kiseleff. La finalul călătoriei pe două roţi, vor fi premiaţi „Cel mai bine îmbrăcat domn°, „Cea mai bine îmbrăcată doamnă” şi „Cea mai frumoasă bicicletă vintage”.

Citeste si:
Programul „Străzi deschise”: la ce spectacole vom putea asista în...
Programul „Străzi deschise”:...

Sursa Foto: Străzi deschise/ ARCUB

Duminică, 17 iulie, „Orchestra Maestrului Hiram” aduce muzica de salon în plină stradă cu un concert pe Calea Victoriei, în zona bisericii Kretzulescu. Piesele cafe-concert şi de operetă, adaptate orchestrei de salon vor acompania momente de balet.

A doua zonă pietonală a weekendului, şoseaua Kiseleff este activată cu locuri de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS, iar sâmbătă, 16 iulie, Retromobil Club prezintă în zona Casa Doina expoziţia de maşini de epocă „Franţuzoaicele oraşului”.

Pentru prima dată în proiectul „Străzi deschise”, strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1 devine pietonală şi este animată de numere de circ prezentate de Circul Metropolitan Bucureşti, activităţi sportive organizate de PROEDUS şi de numere de magie susţinute de un alt câştigător al Apelului deschis, Andrei Magus.

Citeste si:
TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș
TOP lucruri de făcut în acest...

Sursa foto: Art Safari/ The Storyalist

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri F