Casa Prințului de Wales din Viscri este acum deschisă publicului. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește două expoziții speciale cu accent pe conservarea florei spontane și a patrimoniului construit: expoziția de artă și carte botanică Transylvania Florilegium și expoziția de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.

„Întrucât turiștii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă și să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prințul de Wales o are cu satul, Fundația Caritabilă a Prințului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbește despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradițională, agricultura durabilă, protecția biodiversității și a valoroasei noastre moșteniri culturale”, spune Mihai Grigore, administrator Casa Prințului de Wales din Viscri.

Sursa Foto: Diana Iabrasu

Achiziționată în 2006, în urma vizitelor ASR Prințul de Wales în zonă, casa de la Viscri 163 a funcționat până în anul 2021 ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în transformarea unei simple case de la țară într-un spațiu în care turiștii pot aprecia frumusețea arhitecturii tradiționale, pot gusta produse locale și se pot bucura de natură.

Șura reconvertită a casei de la Viscri 163 găzduiește astăzi expoziția permanentă The Transylvania Florilegium, punând în lumină primele cărți de această calitate dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de Alteța Sa Regală Prințul de Wales, un susținător pasionat al conservării acestui mediu prețios.

Picturile florilegiului au fost create de unii dintre cei mai buni artiști botanici contemporani din lume, care timp de 5 ani au vizitat Transilvania, studiind flora din zona proprietăților ASR Prințul de Wales din Viscri și Valea Zălanului. În florilegiul Transilvaniei, informații științifice însoțesc fiecare dintre cele 124 de ilustrații botanice, grupate în două volume care vor aduce la cunoștință diversitatea și frumusețea florei transilvane și vor inspira oamenii să ajute la conservarea acesteia

Vizitând Casa Prințului de Wales din Viscri, turiștii vor descoperi o gospodărie săsească simplă, tradițională și pot degusta produse locale în cafenea. În timp ce se plimbă prin grădini, vizitatorii vor afla informații despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales din România în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), precum și despre un proiect special de grădinărit implementat pentru copiii din sat.

Sursa foto: Ionuț Macri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri