Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București: mai concret, la Muzeul Țăranului Român din Capitală, unde puteți găsi artiști, meșteșugari, ateliere și experiențe gastronomice, într-un festival în premieră.

La Muzeul Național al Țăranului Român are loc în week-end-ul 9-11 septembrie Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica, care adună la un loc experiențele de pe drumul de 1.400 de kilometri care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.

După doi ani online, echipa Cronicari digitali, proiect susținut de Raiffeisen Bank, vine și offline, cun un festival care aduce în București artiști, meșteșugari, experiențe gastronomice, ateliere pentru toate vârstele și noi idei pentru destinații turistice în România frumoasă.

Deschiderea Festivalului Povestirilor de pe Via Transilvanica va avea loc vineri la ora 15, putând fi vizitat până duminică. Programul complet poate fi găsit AICI.

Ce program are Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica

Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica este deschis tuturor, indiferent de vârstă. Pentru copii există inclusiv desene animate tematice, dar și un tren în miniatură, precum și ateliere de cahle.Intrarea se poate face pe baza unei donații, sumele colectate urmând să fie direcționate către Asociația Tășuleasa Social, creatoarea Via Transilvanica, și Asociația Human Made Art (Humart), susținătoarea platformei culturale Cronicari Digitali.

Vineri, în prima seară de festival, de la ora 20:30, Cristian Ștefănescu, a.k.a. Electric Brother, va prezenta EP-ul „drum”, realizat după o călătorie, în urmă cu un an, pe Via Transilvanica.

Sâmbătă, de la ora 11:30, mai multe dezbateri, găzduite de Clubul Țăranului Român, vor căuta modele de bune practici și idei pentru Regenerarea Urbană, România Autentică și Gastronomia locală românească.

De la ora 20:00, la scena Festivalui Povestirilor de pe Via Transilvanica vizitatorii se vor bucura de o experiență inedită: Moș Costan aduce cu tilinca lui muzica specială din Dealurile Ciumârnei. Momentul artistic va fi urmat, de la 20:30, de avanpremiera filmului „Oamenii drumului: Terra Banatica”, în regia lui Mircea Gherase.

Mâncare ca pe Via Transilvanica

De vineri și până duminică, vizitatorii festivalului se vor putea bucura de mâncare ca pe Via Transilvanica. Rețete curatoriate de Ciprian Muntele și Cosmin Dragomir vor fi pregătite și servite de restaurantul La Mama, aflat în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Printre mâncărurile cu gust de Via se vor afla ciorba de sfeclă roșie cu afumătură, descoperită în comuna Fundu Moldovei, tocănița de hribi cu tarhon, lângă o mămăligă cu cartofi, din Ciumârna, sarmalele cu cartofi copți în oală de lut, ca la bunii croați din Carașova, ciolanulul afumat și îmbătat în baie de vin cu bere, din comunitățile săsești, dar și un desert inedit - lichiul de Saschiz, care combină cozonacul cu grișul cu lapte într-un preparat spectaculos și delicios.

Evenimentul de trei zile din București este creat sub platforma culturală Cronicari Digitali, dezvoltată de agenția Zaga Brand și Asociația Human Made Art, cu susținerea Raiffeisen Bank România.

Sursa foto: Zagabrand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri