Dacă îți place motocicleta ta și vrei să fii liniștit că poți s-o întreții într-un mod corect și corespunzător, îți oferim câteva sfaturi utile pe care sperăm să-ți fie de folos.

Verificați nivelul lichidelor și adăugați dacă este necesar

Vara, după cum știți, temperaturile sunt destul de ridicate, iar acest lucru poate afecta nivelul lichidelor din motocicletă. Prin urmare, este foarte important să verificați nivelul lichidului de răcire, al uleiului de motor și al lichidului de frână cel puțin o dată pe lună și, dacă este necesar, adăugați mai mult.

Verificați presiunea și starea generală a anvelopelor motocicletei

Anvelopele sunt singurul punct de contact dintre drum și motocicleta dvs. și trebuie să fiți absolut sigur că sunt într-o stare excelentă și că vă pot oferi atât aderența de care aveți nevoie, cât și o distanță de oprire mai scurtă și, desigur, cât mai mult confort posibil în timpul conducerii.

Având în vedere acest lucru, întreținerea anvelope moto dvs. ar trebui luată foarte în serios. Este obligatoriu să verificați presiunea acestora de cel puțin două ori pe lună și să o mențineți în limitele indicate de producător.

De asemenea, este o idee bună să verificați adâncimea profilului și, dacă este mai mică de 1,6 mm, schimbați anvelopele motocicletei înainte de a merge cu acesta.

De asemenea, amintiți-vă că anvelopele moto, la fel ca anvelopele auto, au o dată de expirare și nu este o idee bună să vă conduceți motocicleta cu anvelope DOT-ul cărora are peste 5 ani.

Curăţaţi aripioarele motorului în mod regulat

Motoarele moto cu răcire pe aer sunt special concepute pentru a elimina căldura generată în timpul funcționării motorului.

Dacă aripioarele motorului moto nu sunt curățate de mult timp, se acumulează murdărie pe ele, ceea ce împiedică intrarea aerului în motor, iar acest lucru, la rândul său, îngreunează funcționarea acestuia și duce la încălzirea suplimentară.

Pentru a preveni acest lucru, nu uitați să „aruncați o privire” la starea aripioarelor motorului și dacă observați că este murdărie acumulată pe ele, curățați-le.

În cazul în care nu vă poți descurca singur, vă recomandăm să căutați un service specializat.

Verificați și curățați lanțul motocicletei

Pentru a fi siguri de motocicleta dvs. pe drum, pe lângă verificarea anvelopelor motocicletei, este important să verificați, curățați și lubrifiați în mod regulat lanțul motocicletei.

Verificați filtrul de aer, bujiile și bateria cel puțin o dată pe lună

Vara, filtrul de aer este foarte important pentru funcționarea bună a motocicletei, de aceea este recomandat să-i verifici starea cel puțin o dată pe lună și dacă observi că este murdar, înlocuiește-l cu un filtru nou (sau curăță-l dacă este de sport sau din spumă poliuretanică).

Păstrați curate anvelopele motocicletei și motocicleta

Curățați întotdeauna motocicleta înainte de a pleca la o călătorie lungă sau după ce ați condus pe ploaie sau pe noroi.

Vă oferim acest sfat deoarece numai spălarea și curățarea regulată a motocicletei o poate proteja de rugină, craparea vopselei sau alte daune.

Desigur, după spălare, trebuie să uscați bine toate elementele motocicletei și, dacă este necesar, să aplicați un preparat special pe caroseria motocicletei pentru a proteja vopseaua de decolorare și crăpare.

Nu umpleți rezervorul în exces

Chiar dacă plecați într-o călătorie lungă, nu este o idee bună să umpleți rezervorul bicicletei la maximum. Spunem acest lucru deoarece vara temperaturile sunt destul de ridicate, iar la temperaturi ridicate combustibilii au proprietatea de a se dilata.

Acest lucru înseamnă că dacă rezervorul motocicletei este plin până sus, există pericolul ca combustibilul să se reverse și să provoace un incendiu sau o altă problemă neplăcută.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri