Dacă ești amator de schi, alegerea stațiunii fie îți poate garanta o vacanță de succes, fie ți-o poate distruge. Indiferent de locul în care alegi să mergi în vacanța de iarnă, important e să „îți faci temele” din timp, adică să cauți locurile potrivite în funcție de bugetul tău și de disponibilitatea de călători.

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță în care să mergi să schiezi în iarna lui 2022, experții în călătorii de la OVO Network au analizat 40 de stațiuni de schi din Europa și le-au ales 7 dintre acestea pe care le-au catalogat ca fiind cele mai bune, potrivit Euronews.ro.

Rezultatele au fost împărțite în categorii cheie, de la cele mai lungi pârtii până la cele mai ieftine abonamente zilnice pe care trebuie să le plătești pentru a intra pe domeniul schiabil.

7. Kitzbühel, Austria

Kitzbühel este un oraș alpin medieval chiar lângă Innsbruck, renumit pentru cursa anuală de schi de la Hahnenkamm. Supranumită Strief, cursa este una dintre cele mai grele și provocatoare din lume.

Plin de magazine și cafenele boeme, orașul găzduiește și Muzeul Kitzbühel, unde poți afla mai multe despre istoria locală și despre artistul local Alfons Wade.

Orașul găzduiește 181 km de pârtii, iar un permis de schi zilnic te va costa 59,50 de euro. Există și câteva opțiuni interesante de après-ski, de la cocktail-baruri sofisticate, la cazinouri și piste de bowling. Aceasta ar putea fi stațiunea perfectă pentru tine dacă vrei să îți faci vacanța mai boemă.

Citește și: 5 idei pentru vacanța de iarnă în Bulgaria, în 2022

6. Saalbach Hinterglemm, Austria

Situate în a doua zonă de schi ca mărime din Austria, Skicircus, Saalbach și Hinterglemm sunt două orașe interconectate care formează una dintre cele mai bune stațiuni din Alpi. Cei 270 de km de pârtii înzăpezite sunt conectați prin 70 de teleschiuri, iar aici sunt câteva teleschiuri moderne, dar și câteva telegondole cu scaune încălzite.

Stațiunile gemene sunt, de asemenea, un loc ideal pentru începători, cu 90 de pârtii considerate ușoare. Un permis de schi zilnic costă 66 de euro în sezonul de vârf.

Mai mult, dacă îți place și viața de noapte, aici găsești baruri și cluburi în care vei putea petrece toată noaptea.

5. Megève - Saint-Gervais, Franța

Megève - Saint-Gervais se află în inima renumitului Pays du Mont Blanc din sud-estul Franței.

Megève oferă vizitatorilor o experiență autentică de sat alpin și a fost o destinație populară de schi încă din anii 1920. Este, de asemenea, cea mai ieftină locație din primele cinci prezentate în acest top, cu un permis zilnic pentru adulți de doar 55 de euro. Există și alte șapte orașe din apropiere de explorat, împreună cu 81 de teleschiuri confortabile care vă vor duce pe pârtiile dorite. Stațiunea are 262 km de pistă de schi, adică o mulțime de spațiu pentru a exersa.

Megève este catalogata ca fiind o stațiune de lux, nu numai pentru că are Les Flocons de Sel, un restaurant cu trei stele Michelin, ci are chiar și propriul aeroport.

4. St Anton, Austria

Stațiunea de schi St Anton ocupă locul al patrulea, cu cele mai mari note online (de 4,8 din 5). Cu 302 km de pârtii, St Anton este o destinație obligatorie pentru schiorii profesioniști. Un permis zilnic de schi costă 64 de euro.

Satul în sine, supranumit „leagănul schiului alpin”, plin de tradiții specifice țării. Dar nu te lăsa păcălit de această imagine tradițională pentru că locul are și multe baruri și cluburi în care poți petrece până dimineață.

3. Tignes și Val d'Isère, Franța

Urmează zonele conectate din Tignes și Val d'Isère. Legate de teleschiuri și pârtii, cele două zone formează una dintre cele mai mari stațiuni de schi din Franța, cunoscută și sub numele de Espace Killy. Aici vei găsi 300 km de pârtii, cu toate nivelurile de dificultate.

2. Portes du Soleil Franța și Elveția)

Acoperind două țări, Portes du Soleil este una dintre cele mai mari zone de schi din lume, fiind alcătuită din 12 stațiuni diferite, inclusiv Morzine, Chatel și Les Gets. Cu 580 km de pârtii oferite aici, există ceva pentru toată lumea, fie că ești campion mondial sau începător.

Întregul platou acoperă o suprafață imensă de 165 de pârtii de schi, precum și 14 orașe din apropiere. Dacă ești un schior avansat, recomandat ar fi să te îndrepți spre Avoriaz, unde te poți bucura de „Zona de zăpadă”, o colecție de patru zone în afara pistei, unde schiorii și snowboarderii își pot dezlănțui creativitatea și își pot perfecționa trucurile.

Dacă ești începător, Les Gets este pista perfectă pentru tine.

1. Les Trois Vallées, Franța

Destinația de schi numărul unu, Les Trois Vallées, din Franța este, de asemenea, cea mai mare din lume, cu 600 km de pârtii de schi. Les Trois Vallées este atât de mare încât ar putea încăpea cele mai mari cinci zone de schi din SUA. Situat în Valea Tarentaise din regiunea Savoie din Franța, aici puteți schia cele trei văi unice folosind doar o singură trecere.

Sezonul de schi durează cinci luni aici, din decembrie până în aprilie și 85% din pârtii de schi se află la o altitudine de 1.800 de metri sau mai mult.

Pentru o zonă atât de mare, un permis de schi zilnic costă 72 de euro, iar dacă doriți să faceți un après-ski, există 27 de orașe și sate locale pe care să le vizitați. Val Thorens este cea mai înaltă stațiune din Europa, în timp ce Courchevel oferă oaspeților restaurante Michelin, apartamente de lux și chiar și propriul aeroport.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Setari Cookie-uri