Românii iubesc pisicile și câinii! O dovedesc estimările de pe teren și creșterea interesului față de petshop-uri. Suntem parte dintr-o națiune iubitoare de animale de companie, acum mai mult decât oricând. Astfel, nu este de mirare că am ajuns sa investim tot mai mult în aceasta „legătura specială om-animal”. Câinii sau pisicile de acasă reușesc sa ne insenineze zilele, devin parcă tot mai ușor de iubit și rămân aceeași tovarăși de încredere pentru copiii noștri. Zilele în care animalele domestice au avut doar un rol utilitar în viața noastră au apus de mult. România ultimilor ani a dovedit aceste lucruri tot mai clar - o arată mai multe studii, rapoarte și articole publicate în presa clasică ori în mediul online.

Dintre numeroasele informații de acest tip, am extras azi cateva fapte mai puțin cunoscute sau promovate:

  • Unul din doi romani are cel puțin un animal de companie, chiar dacă nu exista un recensământ oficial la nivelul țării și nici măcar al capitalei. Asadar, s-ar putea ca numărul acestora sa depaseasca 10 milioane.
  • În timpul pandemiei de Covid (si carantinelor repetate), compatrioții noștri au cumparat sau au adoptat chiar și mai mulți caini ori pisici decât o făceau de obicei. Decizia principala, se crede, a fost direct influențată de dragostea pe care o simt românii fata de acesti companioni și singuratatea prelungită din perioada stării de urgență.

  • Jumătate dintre proprietarii de caini ori pisici aleg sa isi hraneasca animalele doar cu mancare preambalata. Simplu de comandat și ales, gratie magazinelor de tip petshop online, precum Petmax.ro.
  • In capitală, este posibil să dai de (cel puțin) un animal de companie la fiecare a treia familie vizitata! O alta statistica arată ca în București, numarul acestora depaseste 600.000.
  • Cainii si pisicile pot trai în echilibru și în …pace! Gospodăriile din tara noastra sunt “împărțite” în mod egal în ce privește dragostea față de caini ori pisici – fiecare are cate o jumatate (cu aproximatie). In plus, o cincime dintre romani au declarat ca au în gospodarii atat caini cât și pisici, iar relația dintre acești “vechi dușmani” este excelentă.
  • Suntem în vârful clasamentului, in topul european, referitor la numărul de caini deținuți – peste 50% dintre români au un caine. Explicatia? Poate pentru ca am fost invatati sa “tinem un caine, la casa” ori poate pentru ca suntem profund atașați de aceste animale, încă de mici copii…
  • De ce sunt toate aceste lucruri adevărate? Ne deconectam mai ușor de stresul zilnic cand acasa ne intampina un o pisica ori un caine; suntem convinși ca animalele de casa îi învață pe cei mici din familie sa fie mai prietenoși și mai responsabili și ne atasam ușor și repede de ele, considerandu-le parte din familie, adesea.

  • Pasari, patrupezi, feline, amfibii …avem loc pentru toate, in inimile si casele noastre! Ca si distributie, 66% dintre deținătorii de animale de companie se bucura de caini, 58% de pisici, 12$ de papagali ori alte pasari mici, 11% de pesti, 8% de iepuri, 4% de iepuri, 3% de hamsteri și doar 2% de porcusori de Guinea.
  • Peste 50% dintre romanii abonați la Netflix fac binging alături de animalul lor de companie! Motivele? Micutii prieteni se cuibaresc minunat, nu “preiau” controlul telecomenzii, nu strica suspansul filmelor cu spoilere și nu spun niciodată NU încă unui episod! Vezi aici 60 filme pe care poți urmări alături de patrupedul de acasă!
  • Mulți dintre conaționali petrec mai mult de patru ore pe zi, pentru a-si ingriji în vreun fel sau altul animalele de companie. La polul opus, un procent asemanator declara ca niciodată nu își aloca mai mult de 20-30 de minute pentru aceste sarcini.
  • Numeroși români așteaptă ofertele de Black Friday pentru a se bucura de discounturi la sute de produse - momentul perfect pentru a face provizii pentru iarnă sau a cumpăra cadourile perfecte. Aici intră atât mancarea, accesoriile, articolele de îngrijire/igienă, recompensele sau jucăriile.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri