Ce poți face weekend-ul acesta în București: să citești literatură contemporană, să-ți schimbi jobul sau să te plimbi prin parc cu Maia Morgenstern. Iată la ce alte evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Turul ghidat al curților interioare de pe Calea Victoriei

În urma cererilor mari de participare după primu tur, bucureștenii pot participa la două noi evenimente unde să descopere un fel particular de a se apropia de oraș și de a privi istoria lui într-un tur pietonal pe Calea Victoriei. Curțile interioare și pasajele clădirilor sunt locurile ascunse ale cotidianului bucureștean, unde spațiul public și cel privat își pierd limitele clare, devenind lăcașurile unor mărturii ascunse ale perioadelor de transformare din oraș.

Turul ghidat oferă ocazia publicului amator, precum și celor cu studii urbanistice, arhitecturale sau artistice, să experimenteze peisajul pietonal într-o lumină nouă, care dezvăluie soluții implementate în diferite momente istorice pentru fenomenul de densificare a Bucureștiului postbelic.

Când va avea loc: sâmbătă, 5 noiembrie ora 16:00.

Programul complet al evenimentului.

Festivalul Merelor în Parcul IOR

Festivalul Merelor se va desfășura în Parcul IOR, zona Biserica Maramureşeamă, unde toate soiurile de mere şi-au dat întâlnire, să vadă care e cel mai cel:
Golden, Generos, Ionathan, Idared, Florina, Mutu, Cretesc, Gutui şi Pere.

Când va avea loc: 3 - 6 noiembrie.

Treasure hunt în Parcul Carol

Misterele Parcului Carol din București își doresc să fie descoperite într-un tur auto-ghidat care te invită la o plimbare în care să descoperi poveștile locurilor pe lângă care ai trecut probabil de multe ori. Treasure hunt în Parcul Carol este un joc de explorare cu telefonul în care vei descoperi monumentele istorice și împrejurimile Parcului Carol. Proiectul se bazează pe cercetarea Ioanei Marinescu (artist vizual și arhitect) care scoate la lumină fenomenul istoriilor reprimate, dispărute și al dislocării forțate a comunităților.

Când va avea loc: sâmbătă 5 - duminică 6 noiembrie.

Programul complet al evenimentului.

Festivalul de Proză Contemporană

Festivalul de Proză Contemporană a ajuns la ediția a II⁠-⁠a, prin care Editura Litera celebrează doi ani de la apariția colecției „Biblioteca de Proză de Contemporană“. Pe perioada festivalului, pe litera.ro, cititorii pot găsi cărțile autorilor din colecție, cu autograf și cu reduceri substanțiale.

Când va avea loc: 2 - 6 noiembrie.

Programul complet al festivalului.

ROBOFEST 2022

ROBOFEST 2022 este, după spusele organizatorilor, prima ediție a celui mai mare festival dedicat tehnologiei din Europa. Timp de 4 zile, Universitatea Politehnica va deveni locul de joacă pentru sute de roboți și pentru cele mai noi tehnologii.

Când va avea loc: 3 - 6 noiembrie.

Programul complet al evenimentului.

Zilele carierei în industria energetică

Zilele carierei în industria energetică este un eveniment organizat de Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni și Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica din București și este destinat elevilor și studenților din domeniul energetic.

În cadrul evenimentului vor fi organizate prezentări de companii, workshopuri, prezentări ale facultății, vizite tehnice.

Când va avea loc: 31 - 4 octombrie.
Programul complet al evenimentului.

Bazaar La Maison

Dacă trebuie să oferi un cadou, dar te-ai săturat de aglomerația din mall-uri, poți vizita acest weekend Bazaar La Maison. Evenimentul va avea loc la Maison 13 pe Str. Dumbrava Rosie nr. 2 (langa Parcul Grădina Icoanei).

Când va avea loc: sâmbătă 5 - duminică 6 noiembrie între 10:00-19:00

Programul complet al evenimentului.

Prin pădure cu Maia

Prin pădure cu Maia este un spectacol performativ, parte din proiectul Lost Interferences, în care Maia Morgenstern va performa la unteatru. Prin teatru ieșim din labirintul pierderilor și descoperim o nouă respirație colectivă.

Seria de spectacole destăinuie experiențe personale ale pierderii trăite de artiștii din proiect. În cadrul performance-ului, Constantin Basica va concerta de la Stanford California pe o partitură compusă de el însuși pentru trei piane și live electronics, fiind însoțit de Romeo Cornelius, contratenor. Compoziția muzicală este algoritmică și folosește AI live pentru generarea de sunet.

Când va avea loc: 2 - 3 - 4 noiembrie ora 19:00.

Programul complet al evenimentului.

Mariage Fest

Cel mai mare târg de nunți din România are loc acest weekend în București. I-ați iubita/iubitul de mână și mergeți împreună la Palatul Parlamentului ca să vă programați nunta mult visată.

Când va avea loc: 4 - 6 noiembrie.

Programul complet al evenimentului.

Poeme urbane

Poeme urbane este o expoziția-colecție, un proiect multidisciplinar, internațional, care adună obiecte, artefacte, lucrări de artă și alte exerciții subiective obiectuale semnate de artiste, artiști și personalități din domenii umaniste conexe într-o discuție cu suport vizual despre intersecționalitate, intersecții, feminism și oraș, cu sprijinul Centrului Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București.

Când va avea loc: 4 - 6 noiembrie.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri