2022 nu s-a încheiat încă, dar acum la final de an s-au lansat curentele şi tendinţele pentru sezonul de primavară-vară 2023. Colecțiile fashion ale marilor case de modă, s-au dovedit a impresiona încă o dată. Specialiştii în stilling au observat că anul viitor va fi unul dominat de bogăţie de culoare şi asocierile cromatice vibrante, de linii asimetrice şi creativitate.

Ce se poartă în sezonul următor? Care sunt tendinţele în modă feminină şi ce piese sunt must have pentru a defini ţinutele fashion? Să descoperim!

Tendinţe fashion primăvara 2023

Cum am precizat anul 2023 se anunţă bogat în culoare, este un sezon dominat de imprimeuri florale, de aplicaţii strălucitoare şi elemente animal print. Rochiile, bluzele şi pantalonii de primăvară vor încânta vizual prin explozia cromatică. Articolele în culori clasice în tendinţe în această primăvară vor domina prin volum. Bluzele negre cu mâneci bufante, cămăşile cu flori tridimensionale aplicate la bază şi cele cu volane supradimensionate vor fi piese ce vor crea ţinutele femeilor ce își doresc să țină pasul cu tendinţele. Pantalonii cu decupaje ample în zona soldurilor şi cei cu talie înaltă decorați cu nasturi mari sunt piesele care vor completa în mod elegant stilizări expresive. În opinia participanților la prezentările de modă ale marilor branduri de modă, anul viitor va fi unul în care creativitatea individuală îşi va spune cuvântul, totodată va fi un an dominat de ținute sexy ce pun în prim plan senzualitatea femeii.

Rochii tip sacou, rochiile glamour şi articolele cu detalii florale - vedete în noul sezon

Influențe masculine continuă să fie prezente pe catwalk-urile internaționale astfel, când vorbim de piese vedete, cu siguranță, spunem rochii tip sacou.

Prezenţa acestora în colecţiile pline de feminitate indică faptul că femeile sunt puternice şi continuă să aibă succes în orice domeniu. Femeile independente îşi găsesc acum cu uşurinţă locul în lumea bărbaţilor, în activităţi ce până de curând erau exclusiv masculine.

Segmentul de party şi stilizări cosmopolite va fi dominat de strălucire și decupaje adânci. În următorul an femeile ce îşi doresc să fie în tendinţe trebuie să poarte rochii strălucitoare, bluze cu paiete aplicate sau pantaloni cu ștrasuri! Strălucire la interior şi exterior!

Pălăriile cowboy, curelele din piele late şi eşarfe colorate - accesorii must have

Pe parte de accesorizare în această primăvară se anunţă rafinament şi eleganță în stil urban! Sunt vedete pălăriile de cowboy! Acestea pot fi combinate cu lejeritate cu rochii înflorate sau cu rochii glamour, oferind echilibru ţinutelor. 2023 va fi un an al contradicțiilor pentru că asocierile contrastante între piese bogate în culori şi detalii, cu cele minimaliste vor oferi un avantaj ținutelor, accentuând personalitatea acestora. Pentru că vorbim de accesorii elegante, vorbim şi despre curele! Late, petrecute, subțiri, simple sau accesorizate cu detalii metalice, astfel vor fi curelele la modă în sezonul ce se apropie.

Tot în categoria accesorii fashion se găsesc şi eşarfele colorate purtate în jurul gâtului. Dacă în anii precedenți, acestea erau lăsate lejer să mângâie baza gâtului, oferind un aer nonșalant ţinutelor, acum trebuie purtate în jurul gâtului cât mai bine lipite de acesta. Eşarfele vor completa perfect atât ţinutele cu salopete cu decupaje adânci, cât şi pe cele cu rochii cu decolteuri generoase ori stilizările cu cămăşi cu volane ample.

Cum se observa sezonul următor se anunța a fi unul permisiv, fie că apreciezi liniile masculine, stilul glamour ori detaliile clasice. Este ușor să ţii pasul cu tendinţele fashion şi să creezi ţinute expresive. Fie că alegi să faci cumpărături online sau să iei la pas magazinele ţine cont de elementele dominante: strălucire, creativitate, libertate de exprimare!

Sursa foto: Adobe Stock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri