Cu toate că vremea nu ne dă voie să ne bucurăm de primăvară, târgurile de mărțișor pun o fundă alb cu roșu peste Capitală noastră gri. Trezirea la viață a naturii nu este singurul lucru pe care îl poți comemora la finalul săptămânii: poți învăța cum să salvezi o viață, dar și cum îți poți salva propria viață în cazul cutremurelor. O scurtă selecție de evenimente wall-street.ro.

Dichisar de Martie

Pentru femeile speciale din viața noastră, pentru noi începuturi, pentru iubire, culori și infinit de multe moduri prin care ne arătăm aprecierea față de toți cei dragi nouă. Surprinde sentimentul unic de a dărui zâmbete împachetate în creații unice, realizate cu grijă și iscusință de creatorii români. Alege să dăruiești un cadou cu adevărat special.

Cumpără local produse fabricate din pasiune, în România, lucrate de mână de om, unicat sau înserii mici. Pentru prietene, mame, surori, iubite, colege sau pentru toate femeile pe care le prețuiești:

  • Mărțișoare inedite lucrate de mână
  • Cadouri din porțelan, lemn pictat, materiale naturale sau metale prețioase
  • Cercei, broșe sau mici bijuterii de purtat tot anul
  • Bijuterie contemporană și accesorii with a twist
  • Produse artizanale de Beauty & Skin Care
  • Outfituri noi pentru sezonul de primăvara, unicat sau lucrate în serii mici.

Când va avea loc: 4-5 martie, Impact Hub Bucharest.

Pentru mai multe detalii puteți citi materialul realizat de colegii de la Retail.ro.

Zilele Filmului German

După o perioadă de pauză datorată evenimentelor prin care am trecut în ultimii ani, Zilele Filmului German se întorc la București între 2-5 martie și vor aduce publicului cele mai noi producții germane ce vor fi găzduite de Cinema Elvire Popesco.

Organizat de Goethe-Institut, festivalul adună anul acesta cele mai bune filme germane din perioada recentă și le arată pentru prima dată pe marele ecran publicului cinefil.

Când va avea loc: 2-5 martie, Cinema Elvire Popesco.

Programul complet al evenimentelor.

Lavandișor 2023

Hai la Lavandișor, ediția 2023, sa alegi cadoul potrivit pentru cei dragi. Vei găsi sute de produse inedite, create cu suflet de mici afaceri creative românești.
Vino sa cunosti artizani și producători de lavandă din toată țara. Hai să te bucuri de darurile mov ale naturii ce împletesc povesti de Dragobete, 1 și 8 Martie prin sutele de cadouri pregătite pentru a fi oferite celor dragi - mărțișoare, cosmetice, uleiuri esențiale pure, ape florale, buchete de lavandă Blue Scent, decor fancy și muulte alte bunătăți, inclusiv macarons (cu lavandă și nu numai).

Când va avea loc: 3-5 martie, Magazinul Cocor.

Programul complet al evenimentului.

Piața Țărănească de primăvară

Asociația Urban Events vă invită în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, la Piața Țărănească de primăvară. Aşa cum cere tradiţia la “Piaţa Tărănească”, toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi meşteri şi artizani din toate zonele tării vor fi prezenţi cu obiecte felurite.

Producători din toate zonele țării vă așteaptă cu produse de post și de dulce: suc de mere, cătină și aronia, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile, specialități crud uscate, brânzeturi, cașcavaluri din Cluj și Teleorman, prăjituri de casă, ciocolată, turtă dulce și covrigi, baclavale și specialități turcești, fructe, poame și legume, plăcinte , kurtos kalacs și langoși, miere şi produse apicole, verdețuri de sezon, baclava şi cafea de prăjitorie artizanală, țuică de la Cuca și fel de fel de bunătăți, toate pe degustate, cum cere tradiția la Piața Țărănească!

Când va avea loc: 3-5 martie, Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Programul complet al evenimentului.

4&5 martie Mezanin Market - Cartierul Creativ

Timp de două zile vizitatorii vor putea găsi bijuterii, produse de design interior, băuturi și dulciuri artizanale, haine pentru copii și pentru adulți, produse eco-friendly, cărți, dulciuri și miere în combinații sănătoase, accesorii speciale, cosmetice naturale. Aducem primăvara mai aproape cu Mezanin Market la Palatul Universul, cu cea mai bună cafea de la Beans&Dots și mici cumpărături de la antreprenori locali - în Cartierul Creativ.

Intrarea este liberă

Când va avea loc: 4-5 martie, Beans&Dots.

Programul complet al evenimentului.

Maratonul Resuscitării

Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD prin care ne dorim educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, veți exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți. Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară!

Când va avea loc: 4 martie, ParkLake Shopping Center.

Detaliile campaniei.

Turul ghidat Bucureștii și Cutremurele

Cutremurul vrâncean din 4 martie 1977 (magnitudine 7,4 Mw, 94 km adâncime) a provocat cele mai mari pierderi seismice din istoria României. 90% dintre victime au fost în București, în principal din cauza prăbușirii parțiale sau totale a 32 de clădiri. Unde erau acestea? De ce s-au prăbușit? Ce schimbări a produs cutremurul? Orașul este în continuare plin de clădiri vulnerabile seismic - le vom vedea pe câteva dintre ele. Ce soluții există pentru punerea acestora în siguranță? Cât de mare este nivelul actual al riscului seismic și ce se face sau nu pentru reducerea acestuia? Ce învățăm de pe urma cutremurelor recente din Turcia sau din zona Târgu Jiu?

Alătură-te unui tur special, pentru a primi răspunsuri pertinente la aceste întrebări, a vedea orașul dintr-o nouă perspectivă și a fi mai #pregatitlacutremur.

Când va avea loc: 4-5 martie, Piata Universitatii.

Programul complet al turului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri