Hainele au fost dintotdeauna o modalitate importantă de a ne exprima personalitatea și stilul de viață. Pe măsură ce vestimentația a depășit rolul funcțional și a evoluat către o formă de artă estetică, piesele vestimentare au devenit adevărate "armuri urbane". Ele nu doar ne fac să ne simțim bine, ci ne conferă încredere în șarmul nostru personal și ne ajută să comunicăm cine suntem.

De-a lungul istoriei, cuplul iconic "cal-călăreț" a jucat un rol crucial în civilizația și cultura lumii. Aceste două entități nu au fost doar mijloace de luptă, transport sau muncă, ci și simboluri ale puterii, prestigiului și statutului social.

Nu este deloc surprinzător că în ultimele decenii mulți designeri și case de modă celebre, cum ar fi Hermes, Ralph Lauren, Gucci și Prada s-au inspirat din acest stil pentru paradele de pe catwalk sau chiar au sponsorizat competiții ecvestre prestigioase.

Un exemplu deja de notorietate a fost momentul în care brandului iconic Chanel a oferit audienței globale un moment, care a devenit instantaneu viral: prințesa monegască Charlotte Casiraghi, nepoata legendarei Grace Kelly, a deschis show-ul haute-couture din 2022 printr-un moment impresionant de echitație alături de calul ei spaniol Kuskus. Cu o prezență demnă de podium, aceasta a adus un omagiu echitației și stilului ecvestru în fața unei audiențe uluite. Este doar unul dintre multele exemple care demonstrează că stilul ecvestru a depășit demult limitele arenei de concurs și s-a transformat într-o adevărată sursă de inspirație pentru industria modei.

În momentul de față reciclarea, reutilizarea și reinterpretarea elementelor din garderobă au devenit tendințe ce nu trebuiesc neglijate! Acestea reflectă o creștere a conștiinței în ceea ce privește sustenabilitatea, circularitatea și utilizarea prelungită a hainelor. Astfel, putem reactualiza piese vintage din dulapul bunicilor pentru a le integra în stilul ecvestru modern, construind astfel o punte între trecut și prezent.

Stilul ecvestru este minunat pentru cei care doresc să obțină un aspect sport-chic cu un aer clasic, dar și jucăuș. Acesta oferă oportunitatea că femeile să împrumute din garderoba masculină diferite elemente și accesorii. Este un gest care în trecut ar fi fost considerat îndrăzneț, dar care astăzi face parte din normalitate. În același timp, bărbații pot să se joace cu un stil smart-relaxat și să adauge accesorii elegante pentru un look complet, cum ar fi o batista, o lavalieră, o eșarfă, o șapcă, o pălărie, și de ce nu clasicul ceas de buzunar sau mănuși.

Pălăria nu poate lipsi. Este un accesoriu care, dincolo de rolul funcțional și estetic, a exprimat poziționarea în societate. Poate mai mult decât orice alt articol vestimentar, pălăria a devenit de-a lungul timpului o extensie a personalității fiecăruia, un accesoriu care, purtat corect, marchează anumite ocazii sau evenimente! “Pălăria nu ne transformă în alta persoană, ci potențează anumite calități sau puteri pe care le putem activa. Pălăriile sunt pentru oameni autentici. Un om care își asumă purtarea unei pălării are ceva special de arătat și merita să iasă în evidență”, spune Corina Leca, expert în crearea de pălării.

Evenimentul Karpatia Horse Show, care va avea loc la Domeniul Cantacuzino Florești în perioada 22-24 septembrie, este locul perfect pentru a experimenta și a te juca cu stilul ecvestru. Poți să aduci o notă de vintage în ținutele tale, cum ar fi o pălărie medalie, o broșă sau un ac de păr. Poți, de asemenea, să combini piese cu volumetrii diferite pentru a obține un look ecvestru autentic. Fie că optezi pentru pantaloni mulați și cizme de călărie alături de sacouri masculine și cămăși cu jabou, sau preferi fuste lungi și rochii ample cu jachete strânse pe trup în cazul domnișoarelor și doamnelor, stilul ecvestru oferă o varietate de opțiuni.

În concluzie, indiferent dacă ești un pasionat al echitației sau doar îți dorești să experimentezi ceva nou, stilul ecvestru merită o șansă! Reprezintă o fuziune perfectă între tradiție și modernitate și îți permite să-ți exprimi personalitatea prin haine într-un mod elegant și inspirat. Așa că pregătește-te să strălucești în stilul Karpatia Horse Show și să adaugi o notă de pasiune și aventură în garderoba ta.

Anul acesta poți câștiga premii importante! La Karpatia Horse Show, cei ce vor lua parte la parada eleganței de duminică, 24 septembrie vor avea ocazia să câștige unul dintre premiile puse la dispoziție de Singureni Manor Equestrian Retreat: o lecție de călărie cu David Garcia Guerrero, o cină de două persoane la restaurantul fine-dining "La Hambar" sau un Sunday Brunch pentru două persoane!
ᐧMai multe detalii despre eveniment pe:
https://show.karpatiahorse.ro/
https://www.facebook.com/karpatiahorse/ şi
https://www.instagram.com/karpatiahorseshow/.
Vezi program aici: https://show.karpatiahorse.ro/program/
Bilete: https://show.karpatiahorse.ro/bilete/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri