1 Februarie 2024

Hărți, viniluri și o vizită la Banca Națională: Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



Pregătiți-vă pentru o călătorie fascinantă în lumea la finalul acestei săptămâni. Hărți antice, viniluri nostalgice și o vizită intrigantă la Banca Națională vă așteaptă să descoperți poveștile neștiu despre București. Vremea s-a mai încălzit, așa că bucureștenii se pot alătura tururilor ghidate ca să își reamintească istoria orașului pe care îl parcurg zi de zi.

BNR - Tur ghidat

Pe 2 februarie 2024 redescoperim Bucurestiul cu o vizită la Palatul Băncii Naționale a României. Vizităm primul palat al Băncii Naționale din inima Bucureștiului care adăpostește și Tezaurul României.

DETALII EVENIMENT

- Intalnire: 02. 02. 2024, ora 15:40 La BNR, pe Str. Lipscani nr. 25.
- Incepere: ora 16:00
- Durata: 90 min
- Costul evenimentului este de: 0 lei.

Mai multe detalii aici.

Sursă foto: Shutterstock


Vizit? gratuit? la Muzeul H?r?>ilor

Avem plăcerea de a vă invita la o vizită ghidată gratuită - fără taxă de ghidaj şi doar în baza biletului de acces în muzeu, care va avea loc vineri, 2 februarie, de la ora 17:00, la sediul Muzeului Hărților din str. Londra 39, Bucureşti.

Veţi avea prilejul să explorați colecția muzeului și să aflați informații despre istoria clădirii, despre colecții și donatori, hărți vechi și cartografi importanţi ai vremurilor trecute. De asemenea, veți avea ocazia să descoperiți alte proiecte și evenimente pe care le pregătim în acest an.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Unsplash


T??rg de viniluri Paradis Paradis

De la hip-hop sau punk la muzică electronică, rock alternativ și indie, all kinds of music. Artiști și trupe contemporane, pop sau underground, albume iconice din trecut și prezent. Best of all worlds.

Când va avea loc: 3 - 4 februarie, Control Club.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Palate deschise: Palatului Cercului Militar Na??ional

Vă invităm sâmbătă, 3 februarie, de la ora 11.00, la cel de-al optulea eveniment din seria Palate deschise pe Calea Victoriei, cu acad. Georgeta Filitti, să descoperim împreună, de această dată, povestea Palatului Cercului Militar Naţional.

Palatul Cercului Militar Naţional este un edificiu unicat, în primul rând datorită autenticităţii şi intervenţiilor minime făcute pentru menţinerea lui. Palatul Cercului Militar Naţional este un monument istoric inclus în Lista Monumentelor Istorice din Municipiul Bucureşti, în Grupa A, ceea ce-i conferă statut de monument istoric de nivel naţional.

Conferinţa susţinută de doamna academician Georgeta Filitti va avea loc în monumentala Sală de Marmură, una dintre cele mai reuşite capodopere de interior ale arhitecturii româneşti. Sala a fost realizată în stil clasic, este împodobită cu vitralii, ferestre arcadate, oglinzi din cristal, lampadare şi basoreliefuri şi este accesată prin Scara de Onoare străjuită de o impresionată lucrare de artă, „Gornistul”, o reproducere după Nicolae Grigorescu realizată de Bella Kromer.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Mihai Maxim / Shutterstock


Pia?>a ALTFEL

La fiecare două săptămâni, te invităm să pășești în curtea mică și prietenoasă de pe strada Liveni și să iei contact cu noi, producătorii dedicați nevoilor tale!
Poți pleca acasă cu merinde și produse artizanale faine, făcute cu mult drag pentru tine, omul care dorește să cumpere ALTFEL, mai sănătos, mai responsabil, mai ... LOCAL!
Cunoaște OMUL din spatele produselor tale preferate, află-i povestea și hai să aducem cele două lumi, a “producătorilor” și a “consumatorilor” într-o celebrare a intereselor noastre comune pentru o viață mai naturală!

Când va avea loc: 3 februarie, Strada Liveni 15.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Cotroceni: tur ghidat ?(R)n cartier

Cartierul Cotroceni e o oază cu vile frumoase, ruptă de agitația centrului Bucureștiului. Cum așa? Ce era acolo înainte? Cine a locuit acolo? Intersectăm epoci și straturi urbane ale Cotrocenilor într-un tur special, pe 3 februarie, primul prin Cotroceni pe 2024.

Când va avea loc: 3 februarie, Părculeț biserica Sf. Elefterie-Nou.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock




Citeste si