2 Februarie 2024

FOTO | Top 10 orașe din Europa pentru un city-break la căldură în februarie



Dacă nu sunteți fanii vremii reci din România și căutați o escapadă scurtă într-o destinație mai călduroasă, Europa oferă câteva variante la îndemână pentru un city-break în luna februarie.

Atena ?EUR" 7?? ?EUR" 15??C

Începem direct cu Atena. Capitala elenă este relativ aproape de România, iar Grecia este o destinație populară în rândul românilor. Și sunt multe avantaje pentru a merge într-un city-break în februarie în acest oraș.

Dincolo de temperaturile mult mai plăcute decât în România, valorile variind în luna februarie între 7 și 15 grade, multe dintre destinațiile sale cele mai populare devin mult mai accesibile decât în plin sezon estival.

Atena este una dintre destinațiile de top ale lumii în ceea ce privește siturile arheologice, printre acestea numărându-se Acropolisul, Agora sau Muzeul Național de Arheologie. Acestea sunt foarte aglomerate în sezonul estival, dar în februarie aveți ocazia să vă plimbați aproape nestingheriți printre monumentele pline de istorie ale Greciei.

Un alt motiv pentru care Atena ar fi o destinație interesantă în februarie este festivalul Apokries, care începe pe 25 februarie și se termină în 17 martie. Este perioadă plină de evenimente ce v-ar putea distra într-un city-break în Atena în timpul iernii.

(Sursa foto: Shutterstock)


Lisabona ?EUR" 9??-16??C

Lisabona se încadrează mai degrabă pe lista capitalelor europene subapreciate, dar este un oraș care iese în evidență prin arhitectura sa, prin peisajele citadine, iar în mijlocul iernii, prin vremea mult mai plăcută decât în alte orașe, poate fi o destinație perfectă pentru iubitorii de city-break-uri.

Recomandările îi îndreaptă pe turiști către Alfama, cel mai fermecător cartier istoric din oraș. Cei care doresc să-și facă poze de colecție, vor găsi multe colțuri încântătoare pe străzile cu piatră cubică, în piețele din aer liber, dar profitând și de elementele de artă stradală.

Puteți vizita Castelul São Jorge, iar priveliștile care pot fi admirate de la Miradouro das Portas do Sol vă pot face să vă îndrăgostiți de oraș chiar și în două zile.

Ca și în Atena, Lisabona oferă și ea un festival la care merită să participați. Anul acesta, Marțea Carnavalului pică pe 13 februarie. În fiecare an, această sărbătoare pică în altă dată, ziua fiind stabilită după calendarul Bisericii Catolice. Marțea Carnavalului pică în fiecare an în marțea din săptămâna care precedă începerea Postului Mare al Paștelui.

(Sursa foto: Shutterstock)


Barcelona ?EUR" 8??-15??C

Puține cuvinte ar mai putea fi spuse în plus pentru a-i convinge pe turiști să aleagă Barcelona ca o destinație de city-break în februarie. Capitala Cataloniei este un oraș care oferă o multitudine de atracții turistice. Unele foarte greu accesibile în sezonul estival din cauza aglomerației.

Sună deja a clișeu să recomandăm La Sagrada Familia, Casa Milà, Casa Batlló, sau Parcul Güell, dar dacă nu ați vizitat niciodată metropola catalană acestea trebuie să se afle pe lista voastră de destinații.

Dacă nu aveți timp să o vedeți pe toată la pas, poate vreți să vedeți Barcelona de undeva de sus, unde vă puteți face poze cu care să impresionați pe rețelele de socializare. În cartierul El Carmel, întrebați de buncărele din vârful dealului Turó de la Rovira, care se află la o înălțime de 262 de metri deasupra nivelului mării.

Dacă prindeți data de 12 februarie, puteți prinde și festivalul Santa Eulalia. Este o sărbătoare de iarnă care include o paradă cu giganți în Piața Sant Josep Oriol, petreceri pe străzi închise și multe altele.

(Sursa foto: Shutterstock)


C??diz ?EUR" 11??-17??C

Rămânem în Spania, la Cádiz, unul dintre cele mai vechi orașe ale Bătrânului Continent și una dintre cele mai primitoare destinații de city-break în timpul iernii.

Situat pe coasta de sud a Spaniei, Cádiz oferă o vreme mai mult decât plăcută în luna februarie dacă nu-ți place frigul specific acestei luni în România și vrei să te bucuri măcar câteva zile de căldură. Dincolo de vreme primitoare în luna februarie, Cádiz este un oraș care impresionează la capitolul arhitectură și peisaj citadin.

Zona din jurul bisericii vechi din Piața San Juan de Dios sau Castelul San Sebastian vă vor oferi ocazia de a realiza poze cum rar o să găsiți în alte părți ale Europei.

Aveți ocazia să bucurați între 8 și 18 februarie de Carnavalul Cádizului, unul dintre cele mai populare carnavaluri din Spania.

(Sursa foto: Shutterstock)


Catania ?EUR" 5??-16??C

Catania este un oraș subapreciat al Italiei, dar este gazda unora dintre cele mai impresionante monumente din patrimoniul UNESCO. În februarie vremea este perfectă pentru a vizita Sicilia sau orice altă destinație din bazinul mediteraneean.

Catedrala din Piazza Del Duomo, Castelul Ursino, construit în secolul XIII, sau Mănăstirea Benedictină sunt câteva dintre locurile pline de istorie ce merită vizitate.

Fiind un oraș cu o istorie bogată, pasionații de arhitectură au la ce să se uite, iar pasionații de selfie-uri au o sumedenie de locuri în care să-și facă poze cu care să-și impresioneze prietenii pe rețelele de socializare.

La început de lună, pe 4 februarie, are loc cel mai mare festival religios din Catania, Festa din Sant’Agata.

(Sursa foto: Shutterstock)


Palermo - 9??-15??C

Dacă tot ajungeți în Sicilia pentru a vedea Catania, poate aveți timp să treceți pe listă și Palermo. Sau poate că Palermo va fi alegerea voastră pentru o destinație siciliană în timpul iernii.

De altfel, am putea adăuga aici și Siracuza, dar am zis să ne rezumăm la orașele mai mari din celebra insula italiană. Atât cât mari pot fi orașele siciliene.

Palermo este, însă, capitala Siciliei și poate că nu trebuie omisă. Un oraș cu peisaje citadine fermecătoare, un oraș perfect pentru cei care caută un city-break cultural în februarie într-o destinație mai călduroasă.

Palermo poate fi o destinație atractivă și pentru gurmanzi, capitala siciliană fiind recunoscută pentru standurile stradale cu mâncare. Pofticioșii vor găsi aici preparate cunoscute precum arancini și cannoli, dar se pot delecta și cu specialitățile locale, cum ar fi sfincione, o specialitate de pizza siciliană, sau brioșe cu înghețată.

Din punct de vedere arhitectural nu aveți de ce să vă faceți griji. Veți găsi locuri în care să vă pozați sau monumente cu care să vă pozați. Catedrala, Capela Palatină sau Fântâna Pretoria vor da foarte bine în fotografii, dar vă vor oferi ocazia să vă bucurați și de o arhitectură specială.

(Sursa foto: Shutterstock)


Sevilla - 7??-18??C

Revenim în Spania, la Sevilla, capitala Andaluziei, unul dintre cele mai însorite locuri din Europa. Chiar și în februarie temperaturile pot fi foarte plăcute. Ca și în alte destinații turistice populare din Europa, în februarie puteți evita aglomerația din vârful sezonului.

Sevilla este considerată de multă lume drept locul de naștere al celebrului stil flamenco ce include cântece și dansuri tradiționale spaniole. Pasionații de tradiții spaniole vor găsi multe locuri care să-i inspire.

Arhitectura orașului este, de asemenea, impresionantă. Plaza de España, Casa de Pilatos, Royal Alcázar și Catedrala trebuie să se afle pe lista turiștilor care aleg acest oraș încărcat de istorie și tradiții.

(Sursa foto: Shutterstock)


Limassol - 9??-18??C

Cipru poate fi în sine, cu totul, o destinație pentru cei care vor să scape, măcar pentru două zile, de frigul din România în luna februarie. Și este mult mai recomandat în lunile de iarnă, dacă nu vă place înghesuiala și căldura tipice din sezonul estival.

Nicosia ar putea fi și ea o destinație de iarnă, dar Limassol este cu adevărat spectaculos prin siturile sale arheologice. Fostul oraș stat, care datează încă din epoca Neolitică, oferă o suită întreagă de ruine grecești și romane. Printre acestea se numără și o bazilică bizantină din secolul al V-lea.

De altfel, Limassol este recomandat pentru că, dacă nu vă impresionează orașul cipriot, aveți la îndemână destinații la care puteți ajunge rapid în afara lui.

Dacă alegeți Limassol pentru un city-break în februarie, puteți vizita și superba Cascadă Kalidonia, la care puteți ajunge pe un traseu de 2,4 km. Alte trasee în natură în apropierea Limssolului ar putea fi Pouziaris și Trooditissa-Foini Trail.

(Sursa foto: Shutterstock)


Valencia - 7??-17??C

Valencia este un alt oraș spaniol ce merită vizitat oricând, dar cu atât mai mult în timpul iernii, perioadă în care vă puteți bucura de frumusețile orașului fără să vă loviți de aglomerația din timpul sezonului estival, de prețuri mult mai atractive și de un oraș care oferă și elemente de arhitectură clasică, dar și modernă.

Valencia este locul de naștere al celebrului preparat: paella. Este o mâncare tradițională, cu orez, șofran, pui, melci și mazăre.

Valencia oferă atât destinații arhitecturale care includ edificii istorice, aparținând multor culturi, precum Catedrala din Valencia în stil roman, Lonja de la Seda în stil gotic sau ruinele maure de la Torre del Angel. Totodată, turiștii se pot bucura de Orașul Artelor și Științei, un complex care iese în evidență, nu doar prin expozițiile sale, ci și prin arhitectura modernă.

Totodată, dacă doriți pur și simplu o plimbare, puteți merge pe Paseo Maritimo, o arteră pietonală ce urmează coasta. Un loc perfect pentru o plimbare romantică.

(Sursa foto: Shutterstock)


Alicante - 7??-18??C

Alicante e propunerea care completează această listă. Se află pe coasta de sud-est a Spaniei, iar luna februarie nu reprezintă o problemă în ceea ce problemă în ceea ce privește regimul termic.

Dincolo de vremea plăcută, este un oraș care iese în evidență prin artă, istorie, mâncare, dar și prin străzile mai puțin aglomerate de turiști în această perioadă.

Sunt destule monumente ce pot fi vizitate și în acest superb oraș spaniol. Castelul Santa Barbara este cea mai importantă atracție pentru cei care vor să viziteze un loc prin de istorie. Fortăreața construită pe vârful unui deal este un loc prin de istorie, fiind construită în secolul IX de mauri.

De asemenea, de acolo puteți admira priveliștea minunată care se deschide la către mare.

(Sursa foto: Shutterstock)




Citeste si