Nunțile s-au schimbat foarte mult în ultimii ani. Cheltuielile pentru acest eveniment au crescut pe măsură ce cuplurile investesc în a face din nuntă o experiență cât mai plăcută pentru ei si cei dragi, iar această dorință a creat o mulțime de noi tendințe. Astfel, personalizarea și experiența invitaților se află în centrul tendințelor de nuntă și în 2024, deoarece cuplurile vor să se asigure că nunta lor exprimă cu adevărat cine sunt. În plus, 2024 este și despre entertainment: nunțile devin petreceri stil festival, cu jocuri sau mini-spectacole, cu karaoke, foc de articifii sau animație de diverse tipuri.

Ioana Selner, wedding planner și proprietar Nuntă pe Plajă, ne-a vorbit despre tendințele anului 2024 în materie de nunți.

Dar înainte de a trece la tendințele acestui an, Ioana subliniază că este foarte important să colaborăm cu o agenție specializată, nu cu orice om care pozează în specialist în nunți pe social media.

„În industria organizării de nunți, deoarece nu există o specializare, o diplomă sau o facultate care să te pregătească pentru asta, sunt o grămadă de persoane care îți promit să îți fac nunta la prețuri derizorii, dar, de fapt, nu au nicio idee despre ceea ce înseamnă organizarea unui astfel de eveniment. O agenție înseamnă o întreagă echipă deoarece o nuntă nu este “one man show”. În plus, înseamnă și furnizori testați pentru care agenția garantează calitatea serviciilor”, explică Ioana Selner, care are în prezent o echipă de circa 25 de persoane.

nunta pe plaja

Florile rămân una dintre atracțiile principale ale unei nunți în 2024

Florile au fost întotdeauna o parte esențială a nunților, dar în 2024 ele sunt unele dintre vedete. Anul acesta, totul este despre flori de mare impact. Vorbim despre aranjamente îndrăznețe, dramatice, care atrag instantaneu privirea și lasă o impresie de lungă durată. Dar impact puternic nu înseamnă neapărat dimensiuni mari. Este mai mult vorba despre efectul pe care florile îl au asupra esteticii generale a nunților. Tipurile preferate de flori rămân trandafirii, orhideele, crinii sau bujorii. În ceea ce privește culorile aranjamentelor florale, galbenul aprins, portocaliul electric sau rozul sunt printre preferatele mirilor în 2024. De asemenea, o altă tendința este și folosirea florilor în ghiveci, care pot fi replantate ulterior. Un alt trend al acestui an sunt și candelabrele din flori, așa că nu va speriați dacă “cad flori din tavan” la nunțile la care participați.

nunta pe plaja

Nunțile retro sau întoarcerea la origini

Ceea ce era vechi este acum iarăși nou în lumea nunților: tendințele retro revin pentru 2024. Tematica anilor '20 este în tendințe în acest an – nunțile Great Gatsby sunt la mare căutare, dar și camerele foto de unică folosință. Și nunțile la castelul Bran sunt în tendințe în 2024.

“Mulți americani își doresc, de exemplu, o nuntă la Castelul Bran pentru că știu de legenda lui Dracula. Aici domină decorurile în culorile negru sau roșu burgundy, dar și multe mirese poartă rochii negre”, explică reprezentanta Nuntă pe Plajă.

nunta castelul brannunta castelul bran

Nunțile sustenabile

Ca în orice aspect al vieții noastre, și în cazul nunților sustenabilitatea începe să fie un element important. Din fericire, nunțile sustenabile nu implică un efort mai mare, ci doar alegerea mai atentă a serviciilor și produselor. Fie că aleg flori care pot fi ulterior replantate sau că sunt foarte atenți la consumul de energie sau la utilizarea cât mai redusă a obiectelor din plastic, mirii încearcă să fie atenți și la protejarea și conservarea naturii. Există atât de multe opțiuni de invitații de nuntă ecologice. Poți opta invitații din hârtie reciclată, material reciclat, piele și chiar lemn. O variantă creativă o reprezintă și invitațiile pe hârtie infuzată cu semințe pe care invitații o pot planta și transforma în plante. În plus, poți susține moda sustenabilă optând pentru o rochie de mireasă realizată eco-friendly din țesături ecologice. Risipa este o mare problemă care afectează mediul atunci când organizezi o nuntă. Evită aruncarea mâncării rămase, a decorațiunilor și a florilor, și donează-le unor oameni care sigur se vor bucura de ele.

Conform unui studiu realizat de The Green Bride Guide, o nuntă produce în medie între 400 și 600 de kilograme de gunoi și 63 de tone de dioxid de carbon.

Tehnologia se îmbină perfect cu tradiția pentru o nuntă reușită în 2024

Tehnologia este peste tot în viețile noastre, așa că nu poate lipsi de la unul dintre cele mai importante momente pe care le trăim – nunta. Fie că este vorba de jocuri de lumini, LCD-uri, filmări cu drona, invitații digitale sau photo booths, tehnologia îi poate ajuta pe miri să aducă nunta în anul 2024.

Destinațiile însorite nu apun niciodată

De la castele superbe din Franța până la plajele însorite din Grecia, Maldive sau Zanzibar, cuplurile și invitații lor au o multitudine de destinații pentru care pot opta pentru o nuntă de vis. Potrivit Ioanei Selner, Grecia rămâne și în acest an în topul preferințelor românilor, însă agenția are în portofoliu multe alte destinații din lumea întreagă precum Cuba, Mexic, Republica Dominicană, Egipt, Zanzibar, Dubai, Bora Bora, Thailanda, Costa Brava sau Nisa.

nunta pe plajanunta grecia

Sursa foto: Nuntă pe Plajă

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri