21 Martie 2024

Poezii, petreceri ca în Grecia și clădiri bucureștene în care nu ai intrat niciodată. Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



Bucureștiul se pregătește să își deschidă porțile pentru un final de săptămână plin de surprize: de la serate de poezie până la petreceri animate ca în Grecia și vizite în clădiri emblematice în care puțini au pășit vreodată.

Zilele poeziei

În tumultul lumii, poezia e un fel de a vorbi despre experiențe comune. Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei din 21 martie, vă invităm să luați parte la o serie de evenimente care sărbătoresc poezia așa cum se cuvine: oferindu-i timp, atenție și spațiu de expunere. O celebrare a noutății & diversității vocilor poetice, a puterii poeziei și a lumilor pe care ea le creează.

Când va avea loc: 18 - 22 martie, librăriile Cărturești.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Unsplash


Grecia ?(R)n c??nt ?(TM)i dans

Publicul iubitor de muzică grecească, este invitat la un spectacol antrenant pe 24 martie de la ora 18:00 la Sala Dalles.
Ellada Band, Ansamblul de Dansuri Pandora, Adina Papadimas Cleopatra Secobeanu şi Alin Horia Mânzat vor fi protagoniştii unei seri pline de ritmuri elene autentice ce vor evoca zilele însorite de vară de pe ţărmul vechii Elade. Sala Dalles va răsuna de acorduri tradiționale grecești într-un concert memorabil ce va oferi o incursiune în lumea muzicii elene. În program veţi aplauda artişti pasionaţi de frumusețea şi bogaţia acestui gen muzical, pe care o vor împărtăşi cu publicul într-un recital captivant, plin de ritm, culoare, căldură și bucurie.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Tur ghidat gratuit - Palatul B?ncii Marmorosch

Una dintre cele mai frumoase clădiri din București - Palatul Băncii Marmorosch - poate fi descoperit de bucureșteni acest weekend, gratuit.

Când va avea loc: 22 - 23 maritie, București.

Detalii și rezervări AICI.

Sursă foto: Apex Alliance


T??rgul Designului Urban

Fii pregătit să fii învăluit în spiritul creativ și vibrant al orașului la "Târgul Designului Urban", pe 23 și 24 martie, la Urban Hub!
În acest weekend captivant, Urban Hub deschide porțile pentru a sărbători creațiile realizate manual și inovația în designul urban. În inima Bucureștiului, te invităm să te răsfeți cu: Bijuterii unicat, Haine cu design original și accesorii deosebite pentru un stil urban autentic sau Parfumuri și cosmetice naturale, îmbogățite cu esențe proaspete și delicate.

Când va avea loc: 23 și 24 martie - 11:00 - 21:00 Urban Hub.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Festivalului ?EUR?I love Lipatti?EUR?

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită în perioada 19-23 martie 2024 la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „I love Lipatti”, dedicată împlinirii a 107 ani de la nașterea compozitorului și celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti (19 martie 1917 – 2 decembrie 1950).
Ne vor fi alături invitații noștri, mari artiști din țară și străinătate, dar și tineri la început de drum, care vor descoperi și re-descoperi publicului valorile culturii românești și universale și pe marele Dinu Lipatti - compozitorul și interpretul.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay




Citeste si