GreenLight Invest, fondul de investitii controlat de catre Ion Sturza, om de afaceri si fost director general adjunct al Rompetrol, a preluat pachetul majoritar de actiuni al agentiei de dezvoltare online Bunt Studio. Fondul va investi cinci milioane de euro pana in 2015 pentru noi produse si proiecte online.
Compania infiintata in 2007 are 30 de angajati, insa in urma preluarii de catre GreenLight Invest anul viitor va ajunge la circa 80 de salariati. Bunt Studio a dezvolat si oferit pana acum servicii de web hosting, design, programare, aplicatii pentru platforme mobile cu solutii si servicii online.

Agentia a avut anul trecut o cifra de afaceri in jurul a 180.000 de euro si un profit net de circa 37.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Investitia de circa cinci milioane de euro va fi folosita mai ales pentru dezvoltarea la nivel international, compania urmand sa finalizeze anul viitor mai multe produse pentru aceasta extindere.

“Aceasta investitie reprezinta un pas definitoriu in evolutia companiei noastre si ne asigura capitalul necesar pentru a depasi statutul de companie locala. Parte din proiectele pe care le avem sunt pregatite pentru a ataca piata globala de aplicatii si produse online incepand cu anul viitor”, a declarat Cosmin Negrescu, CEO Bunt Studio.

Au dezvoltat Elefant.ro

Printre proiectele pe care agentia de web le-a dezvoltat se numara si libraria online Elefant.ro, cel mai mare portal de vanzari de carte din Romania.

Agentia a lansat in timp doua start-up-uri distincte, Bunt Hosting si SEO Monitor, dedicate serviciilor de gazduire web, respectiv analiza web. SEO Monitor este un instrument de analiza web, care centralizeaza informatiile colectate privitoare la un anumit website, generand rapoarte complexe privind datele despre trafic, evolutia website-ului respectiv si modalitati de imbunatatire a prezentei pe web a acestuia.

GreenLight Invest interesat de investitii in online


“Am preluat Bunt Studio pentru potentialul pe care il are, in urma experientei si colaborarii excelente la dezvoltarea portalului Elefant.ro. Este o confirmare a orientarii noastre continue catre dezvoltarea de produse si proiecte din industrii inovatoare asa cum este mediul online”, a declarat Ion Sturza, presedinte GreenLight Invest.

GreenLight Invest detine portalul de vanzari online Elefant.ro si reprezinta vehiculul local de investitii al fondului privat Fribourg Investments, controlat de catre omul de afaceri Ion Sturza.

De curand, Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului, a anuntat o investitie de 20 milioane euro in dezvoltarea unui parc tehnologic multifunctional, la Cluj, dedicat companiilor din domenii inovatoare: IT&C, cercetare si dezvoltare, medicina.

Citeste si:

INTERVIU: De vorba cu Ion Sturza, fosta mana dreapta a lui Dinu Patriciu



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri