De sarbatori romanii au cumparat bilete la cinematograf in valoare de circa 1,3 milioane de euro, primele zece filme ca incasari reprezentand peste 90% din sumele cheltuite de romani pentru a vedea cele mai noi pelicule, arata datele Cinemagia centralizate de wall-street.ro.
Practic, romanii au cumparat 347.434 de bilete intre 19 decembrie-1 ianuarie in valoare de 1,29 milioane de euro.

Dintre cele 35 de filme care au rulat in cinematografele romanesti, pentru primele zece ca incasari au fost vandute 334.863 de bilete in valoare de 1,21 milioane de euro.

Topul este condus de Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor, Misiune: Imposibila- Ghost Protocol, Motanul Incaltat, De anul Nou si Alvin si veveritele: Naufragiatii.

Datele Cinemagia mai arata ca in saptamana dintre 26 decembrie si 1 ianuarie, incasarile si numarul de bilete vandute a fost dublu fata de saptamana anterioara.

Astfel, daca intre 19 si 25 decembrie, romanii au cumparat 107.959 bilete, in urmatoarea au cumparat aproape 240.000. Pe de alta parte, daca in saptamana dinainte de Craciun au platit circa 415.000 de euro pentru a viziona filme, in cea dintre Craciun si Anul Nou au cheltuit in jur de 880.000 de euro.

* Incasarile filmelor au fost calculate la cursul mediu BNR dintre 19-30 decembrie 2011 de 4,3029 lei/euro.

Sursa foto: Cinema Pro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri