Pana in prezent utilizatorii de Internet din Rusia s-au bucurat de o lipsa a cenzurii si controlului guvernamental, spre deosebire de televiziunes si de majoritatea presei, care transmie numai mesaje pro Putin .

Numai cateva publicatii mici si televiziuni online mai prezinta puncte de vedere obiective.

Blogger-ul acuzat, Arkady Babchenko a marturisit ca investigarea lui se aseamana cu represiunea stalinista si ca este evident faptul ca autoritatile vor sa-l dea ca exemplu pentru cei care sunt impotriva guvernului si a lui Vladimir Putin.

Acuzatiile au fost aduse de catre Boris Yakemenko, un politician cu legaturi la Kremlin si se refereau la faptul ca blogger-ul ar fi vrut sa treaca in timpul unui protest de bariera de politisti cu un plug de zapada.

Citeste si:

Actiunea la care se face referire este prezenta pe blog-ul acuzatului insa nu se vorbeste de punerea acestei idei in aplicare, pentru a nu crea probleme in timpul alegerilor parlamentare, care urmau sa se desfasoare.

Arkady Babchenko este un fost soldat care a lucrat drept corespondent de razboi si in cazul in care va fi condamnat ar putea sta cel putin doi ani intr-o inchisoare.

In ultima perioada masurile luate impotriva disidentilor au fost inasprite, cu toate ca protestele lor nu sunt o amenintare la autoritatea guvernului rus, insa arata ca administratia nu mai tolereaza demonstratiile contra lui Vladimir Putin.