O sursa din randul anchetatorilor a precizat ca explozia s-a produs intr-un container de gunoi, dar cauza nu a fost inca determinata, potrivit News.ro. De asemenea, autoritatile iau in considerare ca explozia ar fi putut sa fie accidentala, fiind produsa de niste materiale explozive folosite in constructii si abandonate in container.

Jurnalistii CNN au relatat ca ar fi vorba de un dispozitiv exploziv improvizat. Intre timp, politistii newyorkezi au precizat ca explozia puternica a avut loc pe strada, nu in interiorul unei cladiri rezidentiale. De asemenea, la investigatia initiala participa si agentii Unitatii Comune pentru Terorism, sugerand faptul ca autoritatile americane nu au exclus pista unui atentat terorist.

Martorii sustin ca cel putin trei persoane au fost transportate la spital, insa victimele nu au suferit rani care sa le puna viata in pericol. Mai mult. un autovehicul a fost vazut in zona, in mers, fara geamuri, dupa ce acestea au fost distruse de suflul exploziei puternice. Explozia a avut loc in jurul orei locale 20.30 (3.30 ora Romaniei) intre 6th Avenue si 7th Avenue, pe una dintre arterele principale ale popularului cartier Chelsea din zona centrala a Manhattanului.

Dovezile indica o explozie intentionata

Se pare ca deflagratia s-a produs in apropiere de una dintre cladirile Asociatiei Orbilor, unde persoanele nevazatoare sunt ingrijite si instruite. A fost extrem de zgomotoasa, mi-a ranit timpanele. Baiatul meu era pe scaunul din spate al masinii, iar explozia a distrus geamul din spate. O martora sustine ca statea in camera ei atunci cand a auzit o explozie puternica si totul s-a zguduit.

Citeste si:

"Tablourile de pe perete au cazut pe podea, perdeaua a zburat din loc, de parca o rafala de vant tocmai a intrat in camera. Apoi am simtit miros de fum. Am coborit pentru a vedea ce se intampla, insa pompierii ne-au spus sa ne retragem", a explicat Neha Jain.

Primarul Bill de Blasio a precizat ca doveziile initiale indica ca ar fi vorba de o explozie intentionata, insa nu exista informatii cu privire la un act terorist. Acesta a dat asigurari ca nu este vorba pe moment de o amenintare credibila la adresa securitatii locuitorilor metropolei.

De asemenea, autoritatile americane au exclus orice legatura dintre explozia din Manhattan si detonarea in urma cu cateva ore a unei bombe pe traseul unei competitii de alergat din New Jersey. Explozia din New Jersey a fost produsa tot de un dispozitiv exploziv ascuns intr-un container de gunoi, insa nicio persoana nu a fost ranita pentru ca organizatorii au intarziat startul competitiei.

Sursa foto: Agerpres